Süleyman Soylu’nun "Bize yaptıran Allah’tır" çıkışına CHP’den sert tepki

Süleyman Soylu’nun "Bize yaptıran Allah’tır" çıkışına CHP’den sert tepki
AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda hükümetin icraatlarını değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki, bize yaptıran Allah'tır" dedi. Soylu'nun bu sözlerine CHP'den tepki geldi.

Dün AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki, bize yaptıran Allah’tır. Bize yaptıran Allah’tır. Bize yaptıran Allah’tır” İfadelerini kullandı.


 

“İŞTE BU MUAVİYE AKLI”

Süleyman Soylu’ya tepki CHP kanadından geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya paylaşımında “İşte bu Muaviye aklı. Kuranı Kerim sayfalarını mızraklarına geçiren ve kendine siper eden akıl. Yaptıkları hukuksuzluklara, attıkları iftiralara, Yüce Allah'ı ve ayetlerini ortak etmeye kalkıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Ne millet iradesinden, ne adalet terazisinden kaçamazlar” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de Soylu’yu şu sözlerle tepki gösterdi:

* ‘Yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Bize yaptıran Allah'tır!’ diyor Soylu! Siz ya akli melekelerinizi kaybettiniz ya da kibirden yolunuzu şaştınız! Günahlarınız için nasıl Allah'ı suçlarsınız? Tövbe haşa peygamber misiniz? Ayıp be ayıp!




“ALLAH’IN ADINI KİRLİ PROPAGANDALARINIZA KATMAYIN”

Soylu’nun sözlerine sosyal medyadan tepki gösteren İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Ben sadece samimi bir vatandaş olarak uyarıyorum. Allah'ın adını, kirli propagandalarınıza  katmayın. Fâtır Suresi 5. Ayet'de diyor ki; “Ey insanlar! Allah'ın verdiği söz gerçektir. Dünya hayatı sakın sizi aldatmasın, o aldatma ustası da Allah hakkında sizi kandırmasın” diyerek tepki gösterdi. (sözcü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.