Suna Kıraç yaşamını yitirdi! Suna Kıraç kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?

Suna Kıraç yaşamını yitirdi! Suna Kıraç kimdir, kaç yaşında ve neden öldü?
KOÇ Holding'den yapılan açıklamada Suna Kıraç'ın hayatını kaybettiği duyuruldu. Suna Kıraç kimdir?

Türkiye'nin en önemli iş adamlarından biri olan merhum Vehbi Koç'un kızı ve İnan Kıraç'ın eşi olan Suna Kıraç bir süredir ALS hastalığı ile mücadele ediyordu. Kıraç'ın 79 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

Koç Holding’ten yapılan açıklamada, “Cumhuriyetimizin değerleriyle yetişmiş, gerek iş gerekse toplumsal hayatta başardıklarıyla ülkemizin sanayi, eğitim, kültür ve sanat alanlarında gelişmesine önemli katkılar sunan, Topluluğumuzun kuruluş yıllarından 2010'a kadar çeşitli liderlik görevleri üstlenen, Koç Üniversitesi, Koç Okulu ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın kuruluşuna öncülük eden Sayın Suna Kıraç'ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz.

Sayın Suna Kıraç'ı emanet ettiği değerlere bağlı kalarak, ilham veren, vizyoner ve öncü kişiliği ile her zaman hatırlayacağız ve unutmayacağız.” ifadelerine yer verildi.

suna kıraç
 


SUNA KIRAÇ KİMDİR?

Vehbi Koç’un kızı olan Suna Kıraç; 3 Haziran 1941 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’ni ve ardından da Boğaziçi Üniversitesi Bankacılık ve Finansman bölümünü bitirdi. Suna Kıraç, 1999’da, Koç Holding’e, iş dünyasına ve Türk çocuklarının eğitimine katkılarından dolayı London Business School tarafından “Onur Üyeliği”ne layık görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.