Suriyelilerin Türkiye’de AK Parti üzerinden egemenlik zaferi: Binlerce Suriyeli kanser hastasının tedavisine izin verildi

Suriyelilerin Türkiye’de AK Parti üzerinden egemenlik zaferi: Binlerce Suriyeli kanser hastasının tedavisine izin verildi
Sığınmacı ve mülteciler konusu gündemin önemli başlıkları arasında yer alırken AK Parti tarafından binlerce Suriyeli kanser hastalarının tedavisine izin verildiğine dair çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Seçim sürecinde başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacı ve mülteciler konusu tartışılan konuların başında yer almış ve son zamanlarda yaşanan olaylar fitili iyice ateşlemişti..

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'deki göçmen sayısının 4 milyon 893 bin 752 olduğunu ifade ederken 13 milyon kayıtlı ve kayıtsız yabancı yaşadığı da iddialar arasında yer alıyor.

Sığınmacıların geri dönüşü siyaset gündeminin önemli başlıkları arasında yer alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sığınmacı sorununa değinerek geri dönüşlerinin beklenenden daha fazla vakit alacağını belirtmişti.

Konuya yönelik tartışmalar sürerken çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, İdlib’de bulunan terör ile ilişkili Suriyeli isyancıların provakatif haber ajansları üzerinden (iddialara göre) 3,000 kanser hastası olan çocuğun tedavisi için Türkiye’ye gelmeleri gerektiğine dair kampanya yürütmekte olduğunu ve iki gün önce AK Parti tarafından Suriye Arap Cumhuriyetinde bir çok kanser hastanesi olmasına rağmen Türkiye’ye giriş yapmalarına ve tedavilerinin başlamalarına izin verildiğini aktardı.

Öte yandan Aksoy, AK Parti tarafından bu izin çıkar çıkmaz çok ciddi “ Biz örgütlendikten sonra bakın Türkiye’ye her istediğimizi yaptırırız” propagandası isyancılar tarafından başlatıldığını ve konunun hasta tedavisinden ziyade, Suriyelilerin Türkiye’de AK Parti üzerinden bir egemenlik zaferine dönüştürüldüğünü belirtti.

Aksoy söz konusu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Günlerdir özellikle İdlib’de bulunan terör ile ilişkili Suriyeli isyancılar, provakatif haber ajansı @OrientNews ve @syr_television üzerinden (iddalarına göre) 3,000 kanser hastası olan çocuğun tedavisi için Türkiye’ye gelmeleri gerektiğine dair kampanya yürütmekteydi.

Bu kampanya Suriye ordusunun İdlib’e karşı yeni bir operasyon yapacağına dair haberler yayılmaya başladıktan sonra özellikle başlatıldığını bilmemiz gerekiyor.

İki gün önce AKP, Suriye Arap Cumhuriyetinde bir çok kanser hastahanesi olmasına rağmen Türkiye’ye giriş yapmalarını ve tedavilerinin başlamasına izin verdi.

Günlerdir Suriye Arap Cumhuriyeti Enformasyon Bakanlığı arka arkaya Suriye Sağlık Bakanlığın açıklamalarını duyurmakta.

“Sağlık Bakanlığımız, başta çocuklar, kadınlar ve yaşlılar olmak üzere kuzey Suriye'deki halkımızın sağlık durumunu büyük bir endişeyle takip etmektedir. Bakanlık, Suriye devletine en yakın sağlık tesisine geldiklerinde, nerede olurlarsa olsunlar Suriyeli hastalara her türlü tedaviyi sağlama konusundaki sorumluluklarına bağlılığını teyit ediyor. Suriye Arap Cumhuriyeti'ndeki tüm vatandaşlarına tıbbi hizmet sağlama görevini esas alarak Suriye coğrafyası genelinde özellikle tümörlü ve kronik hastalığı olan hastalara hizmet vermektedir”

AKP tarafından bu izin çıkar çıkmaz çok ciddi “ Biz örgütlendikten sonra bakın Türkiye’ye her istediğimizi yaptırırız” propagandası isyancılar tarafından başlatıldı. Göründüğü gibi konu hasta tedavisinden ziyade, Suriyelilerin Türkiye’de AKP üzerinden bir egemenlik zaferine dönüştürüldü.

Servis edilen görüntülerde çocuklardan çok yetişkinler olduğunu ve hastaların yanında olan refakatçıların daha fazla yetişkin genç erkekler olduğu bir çok sosyal medya hesaplarında görünmektedir.

Bölgede yıllarca Sağlık Bakanlığı ve Kızılay üzerinden bizim milli bütçemizden çok ciddi sağlık hizmeti verilmekte. Binlerce personel bölgede çalışması için Türkiye’den maaş almakta.

Kanser çok ciddi bir hastalık olmakla birlikte Türkiye her daim kapılarını insani görevini yerine getirerek tüm ihtiyaç sahiplerine açmıştır ancak maalesef bize karşı yürütülen ve yine çocukları kullanarak yoğun algı operasyonu karşısında AKP’nin sayesinde yine yenik düşmüştür.

Suriye devleti kendi halkının tüm tedavisini üstlenirken neden kendi vatandaşlarına kavuşması engelleniyor?

Türkiye’ye gelen refakatçılar kim? Hatay’ya mı yerleştirilecekler?

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.