Taksi - UBER gerilimi yasal mercilere taşındı! Adliyeye akın ettiler

Taksi - UBER gerilimi yasal mercilere taşındı! Adliyeye akın ettiler
İnternet üzerinden taksi hizmeti veren UBER'e dava açan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, 200'e yakın üyesiyle İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Onlarca taksi de adliye önünde kornalara basarak protesto gösterisinde bulundu.

Taksicilerle - UBER şoförleri arasında bir süredir yaşanan gerilimin son perdesi bu sabah İstanbul Adliyesi'ne yansıdı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın UBER'in faaliyetlerinin yasal olarak engellenmesi talebiyle başlattığı hukuki girişimi destekleyen takisiciler, Çağlayan'daki adliyede gösteri yaptı.

Cep telefonları üzerinden uygulama indirerek kullanılan UBER'e erişimin engellenmesi için dava açan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, davanın 2. duruşması öncesi yüzlerce taksiciyi adliyede buluşturdu.

Oda tarafından yapılan açıklamada, "UBER'in faaliyetleri korsan taşımacılığın bir diğer görünümüdür. Turizm işletme belgeleri, yabancı şirketlere ait web/cep uygulamaları aracılığıyla taksicilik faaliyeti niteliğinde amacına aykırı kullandırılmaktadır. Turizm işletme belgelerinin seyahat acentası olmayan kişi ve kuruluşlmara devredilmesi yasaktır. D2 yetki belgesi ile belgelendirilmiş iken taksi taşımacılığı yapmanın korsan taşımacılıktan hiçbir farkı yoktur. UBER tarafından D2 yetki belgeli araçlar müşteri ile buluşturulmaktadır. Halkımız Amerikan menşeli korsan korsan uyaşık sistemi Uber'i kullanmasın" ifadelerine yer verildi.

Taksicilerin eylemde 'Okyanus ötesi Uber taksiciliğine hayır', 'Adalet ne güzel ne hoş nimet' pankartları açıp ve 'Hırsız Uber' sloganı atttı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.