Taksi yasağı ne zaman bitecek? Taksiciler ne zaman serbest çalışabilecek

Taksi yasağı ne zaman bitecek? Taksiciler ne zaman serbest çalışabilecek
Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan kararlardan sonuncusu taksiler kounsunda oldu. Buna göre taksiciler plakalarına göre gece ya da gündüz çalışabilecek. Peki Taksi yasağı ne zaman bitecek? Taksiciler ne zaman serbest çalışabilecek? İşte detaylar...

Türkiye koronavirüs ile mücadelesini sürdürüyor. Milyonlarca kişinin evde kal çağrılarıyla devam eden mücadelede sosyal hayatta da insanların toplanmaması hususunda tedbirler alınıyor. Son karar ise taksicilere yönelikti. Seferlerinde değişikliğe gidilen sarı taksiler artık plakalarının son hanesindeki rakama göre trafikte yer alabilecek. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle birlikte kısıtlama bugünden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir'de uygulanmaya başlandı. Peki Taksi yasağı ne zaman bitecek? Taksiciler ne zaman serbest çalışabilecek? Detaylar haberimizde.

Bakanlıktan genelge
İçişleri Bakanlığı sosyal izolasyonun sağlanması açısından alınan kararları 81 ilin valiliklerine gönderdi. Genelgede şu maddeler yer aldı;

  • -30 Mart 2020 tarihi Pazartesi saat 00.01’den itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde kayıtlı ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidilecek.
  • -Birinci gün olan 30 Mart 2020 tarihi Pazartesi saat 00.01’ den 30 Mart 2020 tarihi pazartesi saat 24.00’a kadar plakasının son rakamı tek olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek.
  • -Belirtilen saatten sonra plakasının son rakamı çift olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirlenen bu sistem takip eden günler için ardışık olarak devam edecek.
  • -İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerimizde de konu Valiler tarafından değerlendirilerek ihtiyaç duyulması halinde belirtilen kapsamda kararlar alınarak uygulanabilecek.


Taksi yasağı ne zaman bitecek? Taksiciler ne zaman serbest çalışabilecek?
Taksiciler de son numaralarına göre başlayabilecekleri işlerinde önemli bir yoğunluk oluşturuyordu. Bugün başlayan yasaklarla birlikte trafiğin daha da azalması bekleniyor. Kısıtlamanın ise virüs ile mücadele kapsamında bir süre kalkması öngörülmüyor. Bakanlıktan açıklama yapıldığı takdirde haberimizde yer alacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.