Taksiciler Odası Başkanı yüzde 100 zam istiyor!

Taksiciler Odası Başkanı yüzde 100 zam istiyor!
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücretlerinin düşüklüğünden dert yanarak yüzde 100 zam yapılmasını istedi.

İstanbul’da taksi ücretleriyle ilgili yaptığı zam açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Eyüp Aksu’dan yeni açıklamalar geldi.

Hürriyet’e konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, hem taksi plakalarının hem de taksimetre ücretlerinin oldukça düşük olduğunu belirtti.

Taksi plakası fiyatlarında gerileme olduğunu dile getiren Aksu, en ucuz plakanın 20 milyon TL olması gerektiğini ifade etti. Öte yandan Eyüp Aksu, taksimetre ücretlerinde ise yüzde 100 artış yapılması gerektiğini belirtti. Aksu, “Böylece toplu taşımadan farklı olalım, aramızdaki makas kapansın” diyerek artış talebinin sebebini açıkladı.

“Taksi plaka ücretleri algı operasyonu nedeniyle geriledi”

İşte İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Aksu’nun o açıklamaları:

“Algı operasyonları nedeniyle taksi plakası fiyatlarında gerileme oldu. Faizlerin yüksek olması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de sürekli 5 bin yeni plaka arz edilmesine yönelik hamleleri plaka fiyatlarını düşürüyor. Biz belediyeden bu plakaları ihaleye girerek aldık. O tarihlerde gayrimenkul, arsa, dolar gibi enstrümanları kıyaslarsak 20 milyon lira olmalı. Her şey yüzde 100-200 arttı, taksi plakası gerçek değerinde değil”

“Ücretlerimiz toplu taşımayla eşit”

“Kiralar çok düşük, ücretlerimiz toplu taşımayla eşit hale geldi. 3-4 kişi birleşiyor taksiyle gidiyor, toplu taşımaya binseler daha fazla ödüyorlar. Plaka kiraları 25 bin lira civarında ve oldukça düşük” ifadesini kullandı.

“Yüzde 100 artsın, toplu taşımadan farklı olalım”

Öte yandan Aksu taksimetre ücretlerine ilişkin ise şunları söyledi: “Taksimetre ücret tarifelerinin en az yüzde 100 artmasını istiyoruz. Böylece toplu taşımadan farklı olalım, aramızdaki makas kapansın”


İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.