Tam vaktidir

Tam vaktidir
Seçim ülke gündemine girmişse mümkün olan en kısa sürede yapılması gerekir.Ülke gündemini seçim ile meşgul etmek,siyasi,ekonomik, sosyal belirsizlikler oluşturur, bu da istikrarsızlık demektir. Böyle bir evrilmeye karşı hızlı karar vermek doğru bir hamledir.

24 Haziran belki kimsenin tahmin etmediği bir tarih olabilir. Genel öngörüler sonbahar olarak dillendiriliyordu. Şahsen benimde öngörüm eylül ayı okulların açılmasının ilk haftası idi. Hasılı adına erken seçim, baskın seçim, jet seçim ne derseniz deyin 24 Haziran da seçime gidiyoruz.
Cumhurbaşkanlığı sisteminin oylanmasının üstünden 1 yıl geçti, ancak sistem değişikliği hayata geçmedi. Türkiye’nin  geleceğine dair kararların daha güçlü ve daha hızlı bir şekilde alınabilmesi ve uygulanabilmesi yeni sistemin hayat bulması ile mümkün.
Ekonomik olarak sahaya sürülmeye hazır manüplasyonları da göz ardı etmemek gerek. Son dönemlerdeki döviz hareketlerinden, ekonomik verilerin olumsuz yorumlanmasından, derecelendirme kuruluşlarının negatif veri açıklamalarından da anlıyoruz ki önümüzdeki dönemin belirsizliği ekonomi üzerinden kurgulanıyor. Toplumu kriz havasına sokma çabası ve bu anlamda algı operasyonları da hızla yoğunlaşırken erken seçim kararı kaçınılmaz olmuştur. Karar, toplum tarafından gayet olumlu refleksle karşılanmış ve hemen seçim havasına girilmiştir.
24 Haziranda bir devir kapanacak yeni bir devir başlayacak. Yasama, yürütme ve yargı kendi alanlarına odaklanacak, birbirine müdahale edemeyecek. Hızlı karar alma mekanizmalarıyla yönetim zaafları ortadan kalkacak. Sivil toplum kuruluşları güçlenecek kendi faaliyet alanlarında uzmanlaşmanın, gerçek anlamda katma değer üreterek ülkeye katkı sunmanın yollarını arayacak. 
Devlet başkanlığına adaylık konusu muhalefet cephesinde pazarlıklar konusu olmaya doğru gidiyor anlaşılan. CHP’den 15 milletvekilinin istifa edip İYİ parti’ye güya seçime girebilsin diye TBMM’de grup kurdurmak anlaşılan yeni bir Güneş Motel vakası olarak siyasi tarihimize yazılacak. YSK İyi partinin seçime girebileceğini açıklamış olmasına rağmen böyle bir hamle doğrusu acaba bir sınır ötesi sufle mi? Sorusunu da akla getirmiyor değil.
Her hali ile hareketli bir seçim atmosferi yaşayacağız. Kanaatim ilk turda işin biteceği yönündedir. Ülkemiz, milletimiz ve mazlum coğrafyalar için bir büyük dönüşüme hayırlısıyla vesile olsun İnşaallah.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.