Tapuya niyet dönüşüme kısmet

Tapuya niyet dönüşüme kısmet
Kuzguncuk’ta Musevi Mezarlığı’nın altında bulunan üç parselde kentsel dönüşüm kararının çıkması vatandaşları adeta şok etti. Tapularına sahip olmayı beklerken yıkım kararı ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen vatandaşlar kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Kuzguncuk-İcadiye Mahalleleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Kurucusu Atilla Yılmaz da hüzün içinde olduklarını anlattı

Üsküdar Kuzguncuk Mahallesi’nde yer alan Musevi Mezarlığı’nın altında kalan üç parselin kentsel dönüşüm kapsamına alınması mahalle sakinlerini tedirgin eti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in kendilerine tapu sözü olduğunu hatırlatan vatandaşlar, tapu beklerken kentsel dönüşüm kararı ile karşı karşıya kalmalarının kendilerine sürpriz olduğunu ifade etti. Kentsel dönüşüme karşı olduklarını söyleyen Kuzguncuk sakinleri, tapu taleplerinin devam ettiğini kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. 
Şok olduk
Kuzguncuk-İcadiye Mahalleleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Kurucusu Atilla Yılmaz, Gazete Damga’ya yaptığı açıklamada derneği birlikte hareket edebilmek için 2017 yılında kurduklarını söyledi. Yılmaz, “Derneğimiz 2017’de kuruldu. Buralar tapu tahsisli yerler. 1955’den itibaren herkesi tapu vereceğiz diye oyaladılar. İBB’ye gitsek topu Üsküdar Belediyesi’ne attı, Üsküdar Belediyesi ise İBB’ye attı. Sonra ortak hareket etmemiz gerektiğini anladık ve derneğimizi kurduk. Burada 180 hane var. Bizim birinci beklentimiz tapumuzu almak. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen bizlere tapunuzu vereceğiz diyordu. Böyle bir karar çıkınca şok olduk" dedi.
Kentsel dönüşüme karşıyız
2 bin 981 sayılı yasanın kendilerine tapu alma hakkını verdiğini ancak yasadan doğan hakkın kendilerine kullandırılmadığını savunan Atilla Yılmaz, “Kentsel Dönüşüme karşıyız. Biz bahçemiz, toprağımız, sokağımızla mutluyuz. Burada doğduk burada büyüdük. Bizim gibi insanları apartmana koymak demek kuşun kafese hapsedilmesi gibi bir şeydir. Bizim isteğimiz burada yaşamaktır. Yıllardır bizlere tapu vereceklerini söylediler ama vermediler. Şimdi de kentsel dönüşüm yapacağız diyorlar. Ama bir tane yetkilide çıkıp sizin fikriniz ne, siz ne istiyorsunuz diye sormuyor” diye konuştu.
Çok şükür zenginiz
Bölgelerinin riskli alan ilan edilmesine gerek olmadığını söyleyen Yılmaz şöyle konuştu: “Depreme dayanıklı evlerimiz var, sağlıklı ve zenginiz. Maddi anlamda zengin değiliz ama, zenginliğimiz burada yaşayabilmenin mutluluğundan kaynaklanıyor. Biz tapumuzu alırsak kendimizi daha güvende hissederiz. Kentsel Dönüşüm kararı alınmış burada ama bir şey yapamazlar. Çünkü bizler imza atmayız. Kanunen üçte iki imza aranıyor üç imza bile zor çıkar buradan” şeklinde konuştu.
Bize verilen sözler tutulsun
Mahalle sakinlerinden ve dernek başkan yardımcısı olan Murat Karagözoğlu, “Kentsel Dönüşüm Planı bize sürpriz oldu. Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve İBB Başkanımız Mevlüt Uysal bize yanlış yaptı ve asıl sürpriz bu oldu. Halkın omuzlarını aşağı çökerttiler. Şimdi herkes ne olacak diye soruyor. Biz kentsel dönüşüm değil tapularımızı istiyoruz. Bize verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Biz burada insanların birbirine sahip çıktığı bir ortamda yaşıyoruz. Toplu olarak hareket edeceğiz bundan sonra. Kimseye laf söylettirmeyeceğiz. Mahalle sakinlerimiz derneğin değerlendirmelerine göre hareket edecek. Bize her yerde söz verdiler” ifadelerini kullandı.

UFUK ÇOBAN / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.