Tasarruf derken...

Tasarruf derken...
Doların paramızı küle çevirme operasyonu karşısında sanal ortamda sözden başka bir şey yapmayanların başta ABD Büyükelçiliklerinin önünde olmak üzere ciddi eylemler yapmazken iktidarda ABD’nin karanlık oyunu karşında sönük önlemler alarak tansiyonu düşürmeye     çalışıyor.

Doların paramızı küle çevirme operasyonu karşısında sanal ortamda sözden başka bir şey yapmayanların başta ABD Büyükelçiliklerinin önünde olmak üzere ciddi eylemler yapmazken iktidarda ABD’nin karanlık oyunu karşında sönük önlemler alarak tansiyonu düşürmeye     çalışıyor.
Ama ilk önce başta Güler Sabancı hanım efendinin yağ yapmasına dayanmayıp, her iktidara yakın olmayı beceren zenginlerin vergi borçlarını bir kalemde siliveriyor..
Ve ekliyor yeni tasarruflar yapacağız diyor.
Ve işe zaten zar zor ayakta kalan basının resmi ilanlarını kesip, iktidarın çevresinde dönenlere verilen ihale ilanlarını internette yayınlamaya karar verip ilk tasarrufa başlıyor.
Yani olay yine gelip zaten bitmiş olan basının başına patlıyor..
Peki, bir iki gazetenin aldığı resmi ilan ile tasarruf yapan aynı iktidar köy gezilerinde bile kendilerine yolluk yazdıran bürokratlardan haberdar mı?
Ya da onca masraflı araçlara binenlerin yine onca masraflarla yapılan tesislerde tatil yapıp, çok çalıştıkları için bekle aybaşını, al maaşı diye dinlediklerini biliyor mu?
Ve rutin, herkesin hatta verseniz bir çocuğun yapacağı sistemin dışına çıkmadan makamlarında gün doldurup ne sosyal, ne ekonomik nede siyasal olaylara dokunmadan emekli olanları görüyor mu?
Bilmem ama her hükümete, her iktidara yaranıp, onu yara bere içinde yolcu eden bürokratik gücü kıramayanların tasarruf yapacağına, yaptıracağına şahsen ben inanmıyorum.
Yani Amerika’ya bile siyasetçi, politikacı değil de bürokrat gönderip, birilerinin Okyanus ötesi geziden başka bir şey yaptığını görmeyenlerin bürokrasi iktidarını yenmeden ne tasarruf nede siyasal olarak başarılı olmayacakları boşaltılacak denen ama bugüne kadar boşaltılmayan lojman krallığından anlamak gerekmez mi?
Kısacası tasarruf derken vatandaşın belini büken önlemler dışında kendilerine ve bürokratlarına dokunmayan önlemler almasıyla ne dolar düşer, nede dış düşmanlar denen paranoyak aşamansa gelen iddialar.. 
***
 Yeni bir seçim mi var?
 Batacak denen geminin dolara çarptığı şu günlerde Başkan Erdoğan’ın Trabzon’da yaptığı açıklamayı izliyorum
Her toplantı teşekkür ettiği içişleri bakanının benden beter elinde ki telefonla uğraşırken Başkan yaşanan gelişmeleri asgariye indirecek olan bir konuşmadan çok doların ateşini daha da alevlendirecek ve Amerika ile savaşa devam kelimeleriyle salondakilerin alkışları eşliğinde ard arda patlatıyor.
Ve ekiliyor Sayın Başkan Erdoğan;
‘*Trabzon’a teşekkür ediyorum. Her ne kadar parlamento istediğimiz gibi olmazsa..’
Yani ne demek bu..
Bilmem ama 8 TL.’yi geçmesi beklenen doların başımıza yeni bir seçim getirebileceğinin işareti gibi algıladım başkanın Trabzon konuşmasını.. 
***
 Size görev düşmüyor mu?
 
Bir kenti 3. Lige taşıma iddiasıyla birkaç öncü ve gönüllünün desteğiyle yeniden toparlanan Serhat Ardahan Spor ile ilgili çabalar süre dursun birilerinin hiç oralı olmadığını da görmekteyiz.
Bunların başında gelenleri benim gibi gören Ardahanlıların tek bir soru sorduğunu da görmekteyiz.
Oda;
Serhat Ardahan Spor için size hiç görev düşmüyor mu?
Sorusudur..
Cevap var mı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.