TBMM yeni yasama yılına başlıyor! Erdoğan'dan açıklamalar

TBMM yeni yasama yılına başlıyor! Erdoğan'dan açıklamalar
Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yeni yasama dönemi düzenlenen törenle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulunuyor.


Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yeni yasama dönemi düzenlenen törenle başladı.

TBMM'de 4. dönem, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başladı. Şentop anıta çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Törene TBMM Başkanı Şentop'un yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekçcan, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve siyasi partileri temsilcileri katıldı.

recep tayyip erdoğan

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

Sayın başkan değerli milletvekilleri... Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yeni yasama yılı ülkemize, milletimize, milletvekillerimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Bu mücadelenin kıyamete kadar süreceğini bilerek daima hazırlıklı, daima güçlü, tedbirli olacağız. Türkiye gerisinde kesintisiz ve çok geniş bir coğrafyaya yayılmış 2 bin 200 yılı aşmış devlet geleneği olan nadir ülkelerden biridir.

Kıbrıs ve Azerbaycan Türklerinden Balkanlar ve Kuzey Afrika'ya kadar her yerde kardeşlerimize destek veren Meclisimiz umut kaynağı olduğunu gösterdi. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı dönümünü inşallah şanına layık kutlamalarla karşılayacağız.

Burası Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran bir Meclis'tir. Nice darbelere ve girişimlere rağmen bu kutlu çatı daima milletin onurunu korudu. Ülkemizin elde ettiği tüm kazanımlarda en büyük pay sahibi Meclisimizdir. İnşallah önümüzdeki dönemde Meclisimiz çok daha büyük başarılarla tarih yazmayı sürdürecek. Hükümet sistemi değişikliğinin ideal seviyeye gelmesi vakit alacaktır. Meclisimize düşen daha çok görevler var.

Yeni dönemde Meclis çalışmalarına katkı verecek her partiden milletvekillerimize şimdiden teşekkür ediyorum.

-TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yeni yasama yılının açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

-TBMM Başkanı'nın konuşmasından satır başları:

İç savaşlar, katliamlar, göçler kara bir yüzyıl tablosu çizmektedir. Bağımsızlığın anlamının büyüklüğünün farkına daha çok varıyoruz. Zaman zaman kesintiye uğrasa da kararlılıkla var ettiğimiz demokrasidir. Öncülük hiç şüphesiz Meclis'imize aittir.  15 Temmuz gecesi hain terör örgütünün saldırısına uğrayan ilk kurum Meclisimiz olmuştur. 

Ülkemizin ve dünyanın sorunlarını konuşup tartışacağız ve bir sonuca bağlayacağız. TBMM milletin, cumhuriyetin ve demokrasinin kalbidir. Söz ve eylemlerimizle bu gerçeğin ne kadar farkında olursak o kadar güç kazanacağız. 

KORONAVİRÜS SALGINI HAYATIN HER ALANINDA ETKİLERİNİ GÖSTERECEK

Geçtiğimiz yılın son günlerinde Çin'de başlayan ve dünyayı etkisi altına alan virüs salgınını takip etmekteyiz. Virüs salgını hayatın her alanında etkilerini gösterecektir.  Bu tablo zaten uzun zamandır tartışılan uluslararası kuruluşların durumunu tekrar gündeme getirdi. Başta BM olmak üzere bir çok kuruluş iflas bayrağı çekmiş durumdadır.  Ekonomik dengesizlikler, adaletsizlikler koronavirüs salgını ile çok daha görünür hale gelmiştir. Bugün bazı küçük ülkelerin tetikçi olarak kullanıldıklarına şahit oluyoruz. Batılı bazı devletlerin siyasi acentesi gibi hareket eden devlet yönetimlerinin dünya barışına tehdit teşkil eden tavırlarına dikkat etmek gerekir. 

TÜRKİYE HAKLI DAVASINDA AZERBAYCAN'IN YANINDADIR

Ermenistan saldırılarında şahadete eren kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Türkiye bundan sonra da haklı davasında Azerbaycan'ın yanında her alacaktır.  Türkiye'nin desteği sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıkça ilan edilmiştir. TBMM'de ilan edilen bildiride bu kararlılık ortaya konmuştur. Ermenistan'ın bir an önce işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkmasının zaruretini bir kere daha ifade etmek isterim.  Demokrasimizin değeriniN daha iyi fakında olmak zorundayız. Şiddet ve terör demokrasinin en yıkıcı düşmanıdır. Türkiye değişmiş, gerçekliğini kaybetmiş dünyanın yapay dengelerine değil yeni şartların icabında hareket etmek niyetindedir. Yegane ölçümüz milletimizin şerefini barışını esas alarak hareket etmektir. 

TÜRKİYE HAKLI DAVASINDA AZERBAYCAN'IN YANINDADIR

Ermenistan saldırılarında şahadete eren kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Türkiye bundan sonra da haklı davasında Azerbaycan'ın yanında her alacaktır. 
Türkiye'nin desteği sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıkça ilan edilmiştir. TBMM'de ilan edilen bildiride bu kararlılık ortaya konmuştur. Ermenistan'ın bir an önce işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkmasının zaruretini bir kere daha ifade etmek isterim. 

Demokrasimizin değerini daha iyi fakında olmak zorundayız. Şiddet ve terör demokrasinin en yıkıcı düşmanıdır. Türkiye değişmiş, gerçekliğini kaybetmiş dünyanın yapay dengelerine değil yeni şartların icabında hareket etmek niyetindedir. Yegane ölçümüz milletimizin şerefini barışını esas alarak hareket etmektir. 

yeni yasama yılı meclis

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.