Tek başına kalmak

Tek başına kalmak
Her geçen gün biraz daha etrafı sarılan yalnız bıraktırılmaya çalışılan bir liderin ya da önderin"Son Çırpınış"başlığıyla bir sinema filmine veya kitaba konu olduğunu hepimiz az çok biliyoruz.

Her geçen gün biraz daha etrafı sarılan yalnız bıraktırılmaya çalışılan bir liderin ya da önderin"Son Çırpınış"başlığıyla bir sinema filmine veya kitaba konu olduğunu hepimiz az çok biliyoruz.
Özellikle o insanın birlikte yola çıktığı ve dost bildiklerinin kendi egolarını yerine getiremeyince yolda bıraktıklarını, yalnızlaştırma operasyonlarıyla baskı altına aldığı da o sinema filmlerinde ve kitaplarda görüp okumuşuzdur.
İşte film ve kitaplara konu olan bir çok insan ve liderin son örneklerinden olan Başkan Recep Tayyip Erdoğan 'ı görüp izliyoruz.
Çünkü Başkan Erdoğan lideri olduğu partisinin son gurup toplantısında yaptığı konuşma esnasında bu durumu bizlere hissettirirken suçlunun ya da bu duruma gelmenin nedenini de tartışma konusu yapmak istemiyordu.
Zira Suriye operasyonu onu bir hayli köşeye sıkıştırmış ve bunu fırsat bilenlerin yani başta partisinin millet vekilleri olmak üzere sözde yol arkadaşlarından bu süreçte beklediği desteği alamayıp, adeta yalnız bırakılmak istendiğini o gurup toplantısındaki konuşmasında üstü kapalı ima etmiştir..
Lider veya önder denilen insanların bu yaşanan durumdan elbette payları vardır. Ancak lider veya önder de hata yapabilir.
Yani lideri, önderi irili ufaklı hataları dolayısıyla köşeye sıkıştırmak ve yalnızlaştırmanın yeri ve zamanı bu dar zamanlar değildir...
Hele, hele o liderin kendi ailesi gibi başında bulunduğu devletin, kurumun ya da kuruluşun dara düştüğü hatta adı konmasa da savaşda olunan bir süreçte yapmak alçaklığın en daniskasıdır.
Bu durumu sadece Erdoğan mı yaşıyor?
Atatürk yaşamadı mı?
Ecevit o dertten ölmedi mi?
Baykal felç olmadı mı?
Ya da siz bu durumları hiç yaşamadınız mı?..
Ve o adı, "Son Çırpınış" konan filmleri izlemediniz mi? Kitapları okumadınız mı? Ki bu gün hem de bu dar dönemde Erdoğan'ı, lider olarak gördüklerimizi, önder olarak adlandırdıklarınızı terk edip, yalnızlaştırırken..
Bilmem anlatabildim mi?
Bu yazıyı okuyanlar başta olmak üzere her insanın zamansızca köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığı ve adice suçlamalarla karşı karşıya bırakıldığı şu dünyada son çırpınışın ilk çırpınış gibi bir tokata da döneceğini akıl etmeyenlerin yarın aynı durumu yaşayacaklarını bilerek...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.