Tekirdağ'da Atatürk heykeline saldıran şüpheli tespit edildi

Tekirdağ'da Atatürk heykeline saldıran şüpheli tespit edildi
Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde bir okuldaki Atatürk heykeline saldıran ve boyayla hakaret içerikli yazılar yazan şahsın görüntülerden tespit edildiği açıklandı.

Tekirdağ'ın Marmara Ereğli ilçesinde, 2019 Eylül ayında meydana gelen gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası boşaltılan Nizamettin Demirdöven İlkokulu ile Opet Anadolu Lisesi ve Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu'nun bahçelerindeki Atatürk heykeli ve büstlerine zarar vererek, boyayla hakaret içerikli yazılar yazan şüphelinin yakalanması için polis ve jandarma tarafından özel ekip oluşturuldu.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı AK Partili Hikmet Ata, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç saldırının yapıldığı okullarda incelemelerde bulundu. Sosyal medya üzerinden de yoğun tepki alan oalyla ilgili savcılık soruşturma başlatırken, CHP Tekirdağ İl Başkanlığı yöneticileri de Marmara Ereğlisi Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


Özel ekip kuruldu

Belediye görevlileri de Atatürk heykel ile büstlerindeki yazıları silip, duvarları yeniden boyarken, polis ve jandarma özel ekip kurdu.

Özel ekibin şüpheliyi tespit çalışmaları kapsamında bölgedeki tüm güvenlik kameraları incelendi. Kameralarda bir kişinin elinde boya kovası ile okullara girdiği görüldü. Dışarıda bekleyen 2 kişinin de konuyla ilgili olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.


 

'Yeniçiftlik Mahallemize yeni bir Atatürk heykeli yapıyoruz'

Atatürk'ün heykel ve büstlerine yapılan saldırıyı kınayan Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Başöğretmen ve başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün büstlerine saldırıları şiddetle kınıyorum. Tekirdağ’da ve ilçemizde olması bizi ayrıca üzdü. Yapanların, en kısa sürede yakalanıp en ağır cezaları alacaklarına inanıyorum. İnşallah bundan sonra böyle bir şey olmaz. Bu milletin kalbinden, Atatürk sevgisini kimse atamaz, bunu da böyle bilsinler. Belediye olarak üç okulda Atatürk büstlerinde temizleme çalışmalarını yaptık.Yeniçiftlik Mahallemize de yeni bir Atatürk  heykeli yapıyoruz. Hep birlikte açılışını yapacağız. Bir Atatürk heykeli de Marmara Ereğlisi ilçe merkezimizde olacak" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.