Tekirdağ'da Atatürk heykeline saldırı: Boyayla hakaret yazdılar

Tekirdağ'da Atatürk heykeline saldırı: Boyayla hakaret yazdılar
Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nun bahçesinde bulunan Atatürk heykeline zarar verildiği, duvarlara Atatürk'e hakaret içerikli yazıların yazıldığı öğrenildi.

Eylül 2019'da İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Yeniçiftlik Mahallesi'ndeki Nizamettin Demirdöven İlkokulu hasar görmesi sebebiyle boşaltıldı. Okulun bahçesindeki Atatürk heykeline ise kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından hakaret içerikli yazılar yazıldığı ve boyalarla zarar verildiği, okul duvarlarına da hakaretler yazıldığı ortaya çıktı.

Olayla ilgili vatandaşların ihbarı üzerine okula gelen jandarma ekipleri inceleme yaptı, belediye ekipleri ise Atatürk heykeli ve okul duvarındaki yazıları sildi.

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı AK Parti'li Hikmet Ata, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve partililer okula gelerek incelemede bulundu.

Belediye Başkanı Ata saldırıyı, "Bir an önce yapanların yakalanıp, adli makamlara çıkarılarak hak ettikleri cezayı almalarını umuyorum" ifadelerini kullanarak kınadı.

CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun de saldırıyı kınayarak, yapanların bir an önce yakalanmasını çağrısında bulundu. Bu arada CHP'lilerin, Marmara Ereğlisi Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek, suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturmanın da sürdüğü belirtildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.