Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde orman yangını: Yüzlerce ağaç zarar gördü

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde orman yangını: Yüzlerce ağaç zarar gördü
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde, meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı olduğu belirtilen bir ormanlık alanda 5 noktada yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesi sonucu 5 saatte yangın söndürülürken, ormandaki ağaçların zarar gördüğü bildirildi.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Bulgur Mahallesi'ndeki Balık Burnu mevkiinde meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda henüz nedeni bilinmeyen bir yangın çıktı. Alevleri fark eden mahalle sakinlerinin durumu itfaiye bildirmesi üzerine, oaly yerine çok sayıda iftaiye ekibi ile çevredeki kömür ocaklarından iş makineleri ve orman işçilerinin sevk edildiği belirtildi.

Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları kapsamında orman işletme ekiplerinin arazözlerle alevlere müdahale ettiği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye araçları ve Şarköy Belediyesi'ne ait su tankerleri ile ekiplerin çalışmalara destek verdiği öğrenildi.

6 arazöz, 3 itfaiye aracı, 6 iş makinesi, su tankerleri, traktörlerle, 30 orman işçisinin ve mahallelinin müdahale ettiği belirtilen yangın, yaklaşık 5 saatlik çalışmayla söndürülürken, 5 noktada çıktığı belirtilen ve 100 dönümlük alanda etkili olan yangında yüzlerce çam ve meşe ağacının ise zarar gördüğü bildirildi.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.