TEMA Vakfı'ndan Cengiz Holding'in bağışına ret yanıtı!

TEMA Vakfı'ndan Cengiz Holding'in bağışına ret yanıtı!
Orman yangınlarının devam ettiği günlerde fidan bağışlarını toplamayı sürdüren TEMA'ya flaş bir öneri geldi. Daha önce birçok proje ile gündemde olan Cengiz Holding'den yapılmak üzere sunulan bağış, vakıf tarafından reddedildi.

28 Temmuz'dan bu yana orman yangınları ile mücadele eden Türkiye'de birçok konuda eleştiriler gelirken diğer yandan ise yok olan alanların yeniden ağaçlandırılması hususunda çalışmalar yürütülüyor. Bu konudaki en etkin ve aktif vakıf olan TEMA bağışları toplamaya devam ediyor.  Hem şirket hem de bireysel bazda bağışlar alan vakfa son öneri Cengiz Holding'den geldi.

Cengiz Holding'in fidan bağışı TEMA tarafından geri çevrildi. DW Türkçe'nin haberine göre, geçen hafta başlatılan kampanyaya çok sayıda vatandaş destek oldu. Bireysel bağışların yanında kurumsal bağışlar da alındı ancak bazı şirketlerin bağışları geri çevrildi. Bunların içinde çok sayıda kamu ihalesi alan ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle eleştirilen Cengiz Holding de bulunduğu öğrenildi.

Cengiz Holding'in 50 bin fidanlık, yani 500 bin TL bağışta bulunmak istediği öğrenildi. Vakıf, reddettikleri şirketlerin ismini açıklamazken, bağış kabul edilirken şirketlerin doğaya verdiği etkinin dikkate alındığını belirtiyor.

tema vakfı cengiz holding

tema vakfı cengiz holding

tema vakfı cengiz holding

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.