Temurci: Gezi içinde başka gezi var!

Temurci: Gezi içinde başka gezi var!
Temurci, partisinin haftalık oturumunda, 'Gezi içinde başka gezi var. Ülkenin seçilmiş hükümetini devirmek için aşırı sol örgütlerin işin içine katılarak Gezi'yi terörize edenleri görmezsek adil bir değerlendirme yapamayız' şeklinde konuştu.

Temurci, Gezi eylemleriyle ilgili görüşlerini da açıkladı. Gezi olaylarının çevre duyarlılığı, masumiyet üzerinden başladığını ancak sonrasında ülkenin seçilmiş hükümetini devirmek için aşırı sol örgütlerin işin içine girdiğini öne süren Temurci, “Gezi içinde başka gezi var. Ülkenin seçilmiş hükümetini devirmek için aşırı sol örgütlerin işin içine katılarak Gezi’yi terörize edenleri görmezsek adil bir değerlendirme yapamayız” diye konuştu.

Osman Kavala’nın beraatına ve ardından 15 Temmuz soruşturması kapsamında yeniden tutuklanmasını değerlendiren Temurci, şöyle konuştu:

'Bizi sevindirmişti'
“AİHM Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını söylüyor. Türkiye mahkemeleri 3 defa tutukluluğa karar verdi. Yargının siyasallaştığının konuşulduğu ve Batılı ülkelerin Türkiye’nin hukuk sistemini sorguladığı bir ortamda Kavala ve beraberindeki kişiler hakkında AİHM kararlarının Türk mahkemeleri kararların uygulanacak olması bizi sevindirmişti. Meğer Kavala için ‘nöbette bekletilen’ bir soruşturma dosyası varmış. Kavala, cezaevinden çıkmadan tutuklanıyor. 15 Temmuz’dan 3 buçuk yıl sonra yeniden soruşturma açılıp tutuklanıyor.

'Kavala’ya ilişkin somut deliller varsa açıklanmalı'
Cumhurbaşkanı, Kavala’nın bir manevra ile beraat ettirildiğini söyledi. Bu ülkede Rahip Bronson ve Deniz Yücel olaylarını yaşadık. Hapisten hiç çıkamayacak gibi düşünülen insanların nasıl ülkelerine gittiklerini izledi bu millet. O yüzden Kavala’ya ilişkin somut deliller varsa açıklanmalı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.