Tevfik Göksu İBB adaylığına karşı çıkan herkesi aramış: 'Beni neden istemiyorsunuz?'

Tevfik Göksu İBB adaylığına karşı çıkan herkesi aramış: 'Beni neden istemiyorsunuz?'
Tevfik Göksu, partide adaylığına karşı çıkan herkesi arayıp, ‘beni neden istemiyorsunuz’ diye ikna etmeye çalıştığı iddia edildi.

AK Parti'de yerel seçimler için birçok isim aday olarak gündeme gelirken o isimlerden biri de Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, olmuştu.

Gazeteci Nuray Babacan yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken yazı kaleme aldı. Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde toplantı yaptığını ve yapılan toplantıya İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe ve Tevfik Göksu’nun da katıldığını yazdı. Öte yandan partide yapılan anketlerde şanslı görülmeyen Tevfik Göksu’nun adaylık ısrarının sürdüğünü dile getiren Babacan, Göksu'nun partide adaylığına karşı çıkan herkesi tek tek arayıp, ‘beni neden istemiyorsunuz’ diye ikna etmeye çalıştığını aktardı.

Babacan'ın "Tevfik Göksu, partide adaylığına karşı çıkan herkesi arayıp, ‘beni neden istemiyorsunuz’ diye ikna etmeye çalışıyormuş" başlıklı yazısı şöyle:

ERDOĞAN’IN İSTANBUL TOPLANTISI

Başka bir kulis bilgisi yerel seçimlerle ilgili. Öğrendiğimize göre, Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir toplantı yaptı. Dar katılımlı toplantıda İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe ve Tevfik Göksu’nun olduğu belirtiliyor. Üç saat süren toplantıya yönetimden kimse alınmamış. Bu arada, partide yapılan anketlerde şanslı görülmeyen Tevfik Göksu’nun adaylık ısrarı sürüyor. Göksu’nun partide adaylığına karşı çıkan herkesi tek tek arayıp, ‘beni neden istemiyorsunuz’ diye ikna etmeye çalıştığı aktarılıyor.

YARGI KRİZİ YORUMLARI

İktidar ortakları arasında yaşanan Yargıtay krizi şimdilik yatışmış durumda. Bu konu, AKP’de değerlendirilirken, işin içinde MHP’nin olduğu görüşü ağırlık kazandı. Zamanlamanın amacı konusunda kesin bir fikir oluşmasa da bazı parti yöneticilerinin Yargıtay’ın tavrını eleştiren açıklamaları, içerde çok destek buldu. Arayıp tebrik edenlere, ‘Keşke siz de aynı tavrı gösterseydiniz’ diyenler oldu.

KENDİSİYLE ÇELİŞTİ

Ayrıca Yargıtay’ın bu kez itiraz ettiği kararın neredeyse aynısını 2023 Nisan ayında desteklediği, AYM’nin verdiği kararlara atıf yaptığı ve doğru yaklaşımın bu olduğunun altını çizdiği anlatılıyor. Kısa süredeki tavır değişikliğinin siyasi nedenleri olacağı yorumları yapılıyor.

KARTVİZİT MAKAMLARI!

Bu arada partide yine makam yaratma yarışı sürüyor. Genel başkanvekilliği görevine getirilen Efkan Ala ve Mustafa Elitaş’ın buraları genel başkan yardımcılığına çevirdiği anlatılıyor. Her ikisi de kendine yardımcı kadroları oluşturmuş. Tam 14 yardımcı atadıkları anlatılıyor. Şimdiye kadar genel başkanvekillerinin yardımcılarının olmadığı biliniyor. Saray danışmanları, genel başkan danışmanları, genel başkanvekilinin vekili derken, herkese makam yaratan şişkin ve hantal bir yapı oluşturulduğu şikayetleri var. Politika ve proje üretimi konusunda inisiyatifleri olmayan bu kadrolar, kullandıkları kartvizitleri sayesinde her kapıyı açıyorlar. Tek amaç da bu sanki…

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.