THY'nin kabin memuru 7 aylık bebeğin hayatını kurtardı

THY'nin kabin memuru 7 aylık bebeğin hayatını kurtardı
Türk Hava Yolları kabin görevlisi Gülnihal Pire, Antalya-İstanbul uçuşunda nefes borusu tıkanan 7 aylık bebeği aldığı yaptığı müdahale ile hayata döndürdü.

16 Nisan tarihinde Türk Hava Yolları'nın (THY) Antalya-İstanbul uçuşunda meydana gelen olayda kabin görevlisi Gülnihal Pire (30), uçağın kalkışından bir süre sonra annesi emzirdiği sırada nefes borusu tıkanan 7 aylık Yağız Artan adlı bebeği, yaptığı ilk yardım sayesinde hayata döndürdü. 

THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak ile birlikte uçakta yaptığı kritik müdahaleyi anlatan hostes Pire, kalkıştan hemen sonra bir kadın yolcunun, bebeğinin nefes alamadığını ve uçakta doktor olup olmadığını kendilerine sorduğunu söyledi. 

Aldığı eğitimler doğrultusunda nefes borusu tıkanan bebeğe müdahale ederek kusmasını sağladığını dile getiren Pire, şöyle devam etti: 

"Sonra ağız içini kontrol ettim. Herhangi bir yabancı cisme rastlamadım. Nefes aldığını hissettim. Bebek kısa sürede kendine geldi. Nefes aldığını gördüğümüzde gayet mutlu şekilde yolculuğu tamamladık."

Nevin Çolak ise kabin memurlarının mesleğe başlarken aldıkları temel eğitimlerini,  her yıl teorik ve pratik olarak tazeleme eğitimlerine tabi tutulduklarının altını çizdi. (GÖKHAN ARTAN/HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.