TİP içki yasağını tanımadı: Gerekli adımları atacağız

TİP içki yasağını tanımadı: Gerekli adımları atacağız
Türkiye İşçi Partisi açık alanlarda içki tüketimini yasaklayan genelgeye ilişkin "Kararın iptali için hukuki başvurular dahil gerekli adımları atacağız" dedi.

İstanbul Valiliği'nin aldığı karara göre vatandaşların halka açık alanlarda, park, piknik yeri ve plaj gibi yerlerde içki içmek yasaklandı.

Alınan kararda gerekçe olarak çevrenin rahatsız edilmemesi ve olumsuz görüntülerin oluşmasına mahal vermemek amacıyla uygulandığı işaret edilmiş ve emniyet/jandarma ve zabıta birimlerinin etkin bir şekilde denetimlerin yapılması tebliğ edilmişti.

Söz konusu kararda hükümlerin uyulmadığı takdirde kişiler ve işletmeler hakkında yasal işlem yapılacağı belirtilmişti.

Kararın tepki çekmesi üzerine İstanbul Valiliği söz konusu konuyla ilgili açıklama yaparak alkol kullanım ve satışına ilişkin yeni uygulama kararının bulunmamakta olduğunu ve ilgili kurumlara yükümlülüklerinin hatırlatıldığı belirtildi.

İstanbul Valisi Davut Gül de yeni yasak getirmediklerini, mevcut yasaları hatırlattıklarını söylemişti.

Gazeteci Nevşin Mengü'ye konuşan Gül, bazı kişi ve grupların yüksek düzeyde alkol alarak çevreye rahatsızlık verdiğinin çokça iletildiğini ve kadınların da 'İstanbul'da korkmadan gece geç saatlerde park ve sahillerde rahatsız edilmeden vakit geçirmesinin hakkı olduğunu' hatırlatmıştı. Bu genelge ile buna da dikkat çekmek istediklerini belirtti.

TİP'ten açıklama

Türkiye İşçi Partisi getirilen yasaklama kararını tanımadıklarını ve iptali için hukuki başvuruların yapacaklarını belirtti.

TİP, "Uydurma gerekçelerle halkın yaşamına müdahale edilmesine göz yummayacağız" denildi ve alınan kararın 'özgürlüklere ve laikliğe açık bir saldırı' olduğu belirtildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Valiliği’nin içki tüketen yurttaşlarımıza karşı açık ayrımcılık anlamına gelen yasaklama kararını tanımıyoruz. Anayasa’ya aykırı bu sözde yasaklama kararı, özgürlüklere ve laikliğe açık bir saldırı ve toplumsal barışı dinamitleme girişimidir. Tehlikeli sonuçlara gebe olabilecek söz konusu kararın iptali için hukuki başvurular dahil gerekli adımları atacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Uydurma gerekçelerle halkın yaşamına müdahale edilmesine göz yummayacağız!"

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.