TİP'li Barış Atay işçilerle görüştü

TİP'li Barış Atay işçilerle görüştü
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Barış Atay, BEDAŞ’ta toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine ilk altı ay yüzde 6, ikinci altı ay yüzde 5 zam kararı veren Yüksek Hakem Heyeti (YHK) kararını protesto eden işçilerle bir araya geldi

İşçiler, çalışma koşullarındaki zorlukları ve baskıları aktarırken Atay, “Ülkenin dört bir yanında AKP’nin ve bizatihi Erdoğan’ın kurduğu bu sermaye sisteminin köleleştirdiği, yok saydığı, bir tane ekmeğe muhtaç ettiği -ki o ekmeği alabilmek için gittikleri halk ekmek büfelerini de kaldırdıklarını görüyoruz- bu halkın gereken cevabı, gerekirse atacak tokadı da var. Bundan emin olsunlar” dedi.

Yüksek Hakem Heyeti’nin enflasyonun altında zam kararı vermesine de tepki gösteren Atay, “Enflasyonun sadece TÜİK’in verilerine göre yüzde 14 olduğu bir dönemde, ki bu verilerin gerçek olup olmadığı da tartışmalıdır, asgari ücretin brüt 3 bin 100 lira olduğu dönemde sadece 100 lira fazla alıyorsunuz. Ama iş veren ‘asgari ücretin üzerinde çalıştırıyoruz’ diye propaganda da yapıyor. Bizim bu insanlara söyleyeceğimiz şu: Mehmet Cengiz gelsin, 3 bin 200 lirayla nasıl yaşanır herkese göstersin, biz de susalım" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.