TİP'te Gökhan Zan krizi! Erkan Baş Hatay adaylığıyla ilgili açıklama yaptı

TİP'te Gökhan Zan krizi! Erkan Baş Hatay adaylığıyla ilgili açıklama yaptı
Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan'ın TİP tarafından adaylıktan alınmasının ardından ilk kez konuştu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 2 haftadan az bir süre kala Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan ile ilgili kriz devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İşçi Partisi (TİP) 31 Mart yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan'ı adaylıktan çekmişti. Gerekçe olarak da "Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar tarafımıza ulaşmıştır." ifadeleri gösterilmişti.

TİP'in kararı üzerine açıklama yapan Gökhan Zan, bir haftadır adaylıktan çekilmesi için tehdit ve şantaja maruz kaldığını söyleyerek suç duyurusunda bulunmuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, eski milli futbolcu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aday gösterilen Gökhan Zan ile ilgili ilk kez katıldığı bir gazeteye konuştu.

Kumpas varsa Gökhan Zan bunu ispatlayacak!

T24'e konuşan Erkan Baş, Gökhan Zan ve iddia edilen kişi ile olan ses kayıtlarının Hatay örgütünün Genel Merkeze ilettiğini belirtti.

Erkan Baş yaptığı açıklamasında; " Arkadaşlarımız orada bir değerlendirme yapmak için bilgi almak istediler. Bir kısmı için 'montaj' dendi. Bir kısmı için 'Ben görüşmeyi yaptım ama içeriği şuydu' dendi. Açıkçası gerçekten şu aşamada da 'Şöyle bir suç var' diyemiyorum fakat bizim açımızdan şeffaflık ve temiz siyaset bütün Türkiye’de en hassas olduğumuz noktalardan bir tanesi. Bundan sonra Gökhan Zan kendisine kumpas kurulduğunu iddia ediyorsa bunu ispatlayacak. Başka bir şey varsa bu açığa çıkacak." dedi.


Gökhan Zan'dan jet hızıyla yanıt geldi

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Gökhan Zan'a desteğini geri çektiğini açıklamasının ardından, Hatay'daki adaylığından çekilmeyeceğini duyuran Zan, Erkan Baş'ın sözlerinin ardından jet hızıyla yanıt verdi.

Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Gökhan Zan; "Benim hakkımda üretilen bu komplo söylentilerinin hepsini savcılığa tek tek verdim. Top yargıda. Gücümü gördüler, halkın beni desteklediğini biliyorlar. O nedenle böyle bir plan yapıldı. Oyunlara boyun eğmedim, asla eğmeyeceğim. Bu olayların üzerine bana destek daha da arttı. Çünkü halk, bu yalanları üretenlerin nasıl insanlar olduğunu biliyor. Her türlü pisliğe bulaşacaklar son haftaya girince. Seçim için umutluyum, kazanacağız." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.