TİP'ten 'Dersim'de seçim ittifakı' açıklaması: 'DEM Parti’yi dışarıda bırakmak söz konusu değil'

TİP'ten 'Dersim'de seçim ittifakı' açıklaması: 'DEM Parti’yi dışarıda bırakmak söz konusu değil'
EMEP, SMF, EÖC ve TİP'in 31 Mart yerel seçimleri için Dersim’de ittifakta birleştiklerini duyurmasının ardından TİP açıklamada bulundu.

Dersim’de Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) , 31 Mart yerel seçimleri için ittifak kurduklarını açıklaması tartışma konusu oldu.

İttifaka tepki gösteren DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, "Daha önce kıl payı kaybettiğimiz Dersim’de DEM Parti’ye karşı ittifakın kurulması. Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?" demişti.

Bunun üzerine Türkiye İşçi Partisi konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Partinin yerel seçimlere ilişkin temel yaklaşımının Cumhur İttifakı’nı geriletmek olduğunu savunan TİP, kayyum atanan illerde aday çıkarmama kararlarının bu yaklaşımın bir parçası olduğunu söyledi. Açıklamada Dersim'de sosyalist partilerin birlikte tutum alması gerektiği ve söz konusu ittifakın kurulduğunun ilanı değil tüm güçlere ortaklaşma çağrısı olduğu belirtildi.

Açıklama şöyle:

Dün gazetelere yansıyan Dersim’deki ittifak çalışmalarıyla ilgili açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Partimizin yerel seçimlere ilişkin temel yaklaşımı en geniş ittifaklarla Cumhur İttifakı’nı geriletmek, mümkün olduğunca fazla yerleşimde sol, sosyalist, halkçı yerel yönetim örnekleri yaratmak üzere kazanımlar elde etmektir. Daha önce Genel Merkez tarafından yapılan açıklamalarımıza bakıldığında kayyum atanan illerde aday çıkarmama kararımızın da bu yaklaşımın bir parçası olduğu görülecektir.

Bu kapsamda Dersim yerelliğinde de tüm ilerici, sosyalist ve yurtsever güçlerin birlikte tutum alması gerektiğini düşünüyoruz ve çabamız bunun içindir. Dün yayınlanan açıklama bizim açımızdan bir ittifakın tamamlanmış ve kurulmuş olmasının ilanı değil, tüm güçlere ortaklaşma çağrısıdır. Açıkça ifade etmek isteriz ki Dersim’de DEM Parti’yi veya başka bir dost gücü dışarıda bırakan bir ittifakın bileşeni olmamız söz konusu değildir.

En geniş birliktelik için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.