TSK açıkladı! Ali Bekki köyü ele geçirildi

TSK açıkladı! Ali Bekki köyü ele geçirildi
Zeytin Dalı Harekâtı'nın sekizinci gününde hareketlilik sürüyor. 2’si Skorsky 3 askeri helikopter tam teçhizatlı olarak sınırı geçti. Afrin'in kuzeybatısındaki Ali Bekki köyü ve örgütün bir eğitim kampı ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye  Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü PYD/PKK işgalindeki  Afrin ilçesinin kuzeybatısındaki Ali Bekki köyünün kontrolünü sağladı. 

TSK ve ÖSO birlikleri, Raco beldesine bağlı Ali Bekki köyünün yanı sıra; aynı beldedeki 740'ıncı nokta olarak bilinen bölgeyi ve örgütün bir eğitim kampını da ele geçirdi.

Operasyonda 10'dan fazla terörist etkisiz hale getirildi.
TSK ve ÖSO birliklerinin 20 Ocak'ta başlattığı harekat kapsamındaki  kara operasyonunda, Adamanlı, Haftar, Hay Oğlu, Ömer Uşağı, Marso, Şeyh Abid,  Karmanlı, Bali Köy, Kurni ve Mahmud Ubasi köyleri ile Syria Tel tepesi terör  örgütünden alınmıştı.

Helikopterler sınırı geçti
Operasyonun sekizinci gününde hareketlilik sürüyor. Hatay'ın Hassa ilçesinde, 2’si Skorsky 3 askeri helikopter, sınırı geçti. Sabah erken saatlerde ilçe üzerinden uçan helikopterlerin tam teçhizatlı oldukları görüldü. Helikopterler daha sonra sınırı geçerek gözden kayboldu. Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü mevzileri, Kilis'te sınır hattında konuşlu topçu birlikleri karadan, jetler tarafından da havadan ateş altına alındı. Vurulan hedeflerden yükselen siyah duman Kilis'ten de görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.