TTB Başkanı Fincancı: Günlük vaka sayısı 60 bin

TTB Başkanı Fincancı: Günlük vaka sayısı 60 bin
TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüştü. Görüşme sonrasında açıklama TTB Başkanı Fincancı, "Şu an günlük vaka sayısı 60 bin civarında" dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile sağlık meslek örgütlerinin temsilcileri bir araya geldi. Koronavirüs gündemiyle bir araya gelen Babacan ve Fincancı görüşmeden sonra basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.,

İki haftalık sokağa çıkma talebinden bulunduklarını ifade eden TTB Başkanı Financı, "Biz tam kapanma önerdik iki hafta önce, insanların gelir kayıpları giderilerek kapanmalı. Şu an günlük vaka sayısı 60 bin civarında, yani açıklananın iki katı. Türkiye salgınla baş edememiştir. Salgın yönetimi değil algı yönetimi vardır" dedi.

Şebnem Korur Fincancı "Hazinenin imkanları, yedek akçesi tüketilmiş bir durumda olduğu için esnafa doğrudan destek yapılmıyor. Hükümete çağrımız muhalefeti, meslek örgütleri bu ülkenin iyiliğini istiyor. Omuz omuza çalışmalıyız" diye konuştu.

Şebnem Korur Fincancı, günlük paylaşılan verilerle ilgili kuşkular olduğunu belirterek, "Hasta sayısı ile zatürre rakamlarını kıyaslayınca rakamların vahimliğini görüyoruz. Acillerde yoğun bakım yatağı kalmadı. İnsanlar sağlık hizmetine ulaşamaz geldi. Şu an günlük vaka sayısı 60 bin civarında, yani açıklananın iki katı. Türkiye salgınla baş edememiştir. Salgın yönetimi değil algı yönetimi vardır" ifadelerine yer verdi.

Şebnem Korur Fincancı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.