Tunç Soyer, CHP lideri Özgür Özel’in 'birlikte çalışma teklifini' kabul etmemiş

Tunç Soyer, CHP lideri Özgür Özel’in 'birlikte çalışma teklifini' kabul etmemiş
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışma’ teklifini reddettiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay olmuş ve mevcut başkan Tunç Soyer yeniden aday gösterilmemişti. Tunç Soyer'in kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği gerekçesiyle aday gösterilmediği iddia edilmiş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de İzmir adayının açıklanmasının ardından "Değişim nerede diyenler İzmir'e baksın" değerlendirmesinde bulunmuştu. Öte yandan Tunç Soyer de aday gösterilmeyeceğinin kendisine MYK toplantısından 5 dakika önce bildirildiğini söyleyerek CHP'yi topa tutmuştu.

Yaşanan gelişmelerin ardından Özgür Özel ile bir araya gelen Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında görüşmenin ayrıntılarını paylaştı.

Özgür Özel'in kendisine 'farklı alanlarda birlikte çalışma' teklifinde bulunduğunu aktaran Soyer, "Teşekkür ettiğimi, ancak şu an böyle bir talebim olmadığını dile getirdim." dedi.

Soyer, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in davetiyle Ankara’da görüştük.

İzmir ve İzmir'deki yerel seçim ile ilgili endişelerimi, görüş ve önerilerimi ilettim.

Kendisinin gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışmamız ile ilgili teklifleri için teşekkür ettiğimi, ancak şu an böyle bir talebim olmadığını dile getirdim.

İzmir'in ve Türkiye'nin aydınlık geleceği için doğru olanı söylemeye, bu memleket için canla, başla, aşkla çalışmaya devam edeceğim.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.