Tunç Soyer'e Avrupa'da kritik görev: Resmen aday gösterildi

Tunç Soyer'e Avrupa'da kritik görev: Resmen aday gösterildi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bölgeler Meclisi Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi bünyesindeki Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin yönetimindeki Bölgeler Meclisi Başkanlığı için aday gösterildi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Fransa'nın Strazburg kentine giden Soyer, "Tüm Avrupa'da daha adil ve demokratik yerel yönetimler tesis etmek için; günümüz dünyasında sınırları tanımayan iklim krizi, sağlık, göç, öteki topluluklara duyulan ön yargılarla mücadelede iş birliğine öncülük etmek adına Bölgeler Meclisi Başkanlığı'na adayım" dedi. Soyer, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) 45. Genel Kurul toplantıları nedeniyle bulunduğu Strazburg'da ilk gün görüşmeleri kapsamında Bölgeler Meclisi ve Kongre Encümen toplantılarına katıldı.

"DAHA ADİL VE DEMOKRATİK YEREL YÖNETİMLER İÇİN ADAYIM"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Strazburg'da yaptığı açıklamada "Tüm Avrupa'da daha adil ve demokratik yerel yönetimler tesis etmek için; iklim krizi, sağlık, göç, öteki topluluklara duyulan ön yargılar ile mücadelede iş birliğine öncülük etmek adına Bölgeler Meclisi Başkanlığı'na adayım. Bu adaylığım İzmir'in demokratik ilerlemesinin ve uluslararası tanınırlığının bir sonucu. Sadece İzmir'i değil, aynı zamanda Avrupa ve Türkiye'deki bölgelerin demokratik çıkarlarını temsil etmek için bu yolculuğa sizin desteğinizle çıkıyorum" dedi.

AVRUPA'NIN EN ÖNEMLİ SİYASİ MAKAMLARINDAN BİRİ

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından, Avrupa Konseyi, Avrupa'daki ilk hükümetler arası organizasyon olarak kuruldu. 5 Mayıs 1949 tarihinde yaşama geçirilen bu organizasyon, Avrupa devletlerini barış, demokrasi ve insan hakları etrafında bir araya getirmeyi amaçlıyor. Günümüzde, Avrupa Konseyi 46 üye ülkenin 830 milyon vatandaşının ayrımcılığa karşı mücadele, demokrasi, hukukun üstünlüğü, kültürel çeşitliliğin savunulması, cinsiyet eşitliği gibi temel insan haklarını koruyor. Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK), Avrupa Konseyi'nin siyasi organları arasında yer alıyor. Yerel veya bölgesel bir idarede, seçim ile göreve gelmiş temsilcilerden oluşan Kongre, 46 üye devlete bağlı 130 binden fazla yerel ve bölgesel idareyi temsil eden 612 üyeden oluşuyor.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.