TÜRGEV yurduna mecliste düzenleme

TÜRGEV yurduna mecliste düzenleme
Fatih Belediyesi'ne ait 7 bin 927 metrekarelik parsele, 9 yıl önce imar planına aykırı olarak inşa edilen TÜRGEV'in Mevlanakapı Kız Öğrenci Yurdu'nun imar sorunu İBB Meclis gündemine geldi.

Fatih Belediye Meclisi'nin 7 Ocak 2021 tarihli oturumunda, parselin “park ve dinlenme alanı” fonksiyonunun iptal edilerek 3 kat yapılaşma koşullarında sosyal kültürel tesis alanına alınmasına ilişkin oy çokluğu ile verilen karar, gereğinin yapılması için İBB Meclisi'ne sevk edildi ve haziran ayı oturumlarında oya sunuldu.


Müdürlükten uyarı

İBB Planlama Müdürlüğü, plan teklifine ilişkin dikkat çeken tespitler yaptı. Avan (ön) projenin, uygulama imar planına işlenmesi amacıyla bu planın hazırlandığının belirtildiği ancak İBB tarafından onaylanmış bir avan proje bulunmadığı kaydedildi. Onama işlemi tamamlanmamış avan proje doğrultusunda ilçe belediyesinin 12 Aralık 2012'de yapı ruhsatı, 27 Şubat 2014'te de yapı kullanma izin belgesi düzenlediği aktarıldı. Yapı ruhsatının düzenlendiği tarihte parselin “parklar ve dinlenme alanları” fonksiyonuna sahip olduğuna dikkat çekilerek parsel üzerinde sosyal kültürel tesis yapılması için mevzuata göre yapı ruhsatı düzenlenmesinin mümkün olmadığı ifade edildi. Planlama Müdürlüğü'nün bu uyarılarına rağmen komisyonlar tarafından plan değişikliği uygun bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.