Turkcell'in seçim gününde teknik altyapı çalışma yapması 'rutinmiş'

Turkcell'in seçim gününde teknik altyapı çalışma yapması 'rutinmiş'
Turkcell seçim gününde 'teknik altyapı' çalışma yapılmasını rutin olarak yapılan bir işlem olduğunu söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- Gazeteci Alican Uludağ, Turkcell yönetiminin İstanbul merkezindeki çalışanlarına mesaj atarak seçim gecesi "teknik altyapı çalışmaları" nedeniyle plaza ve ofislere girişlerin yapılmayacağını bildirdiğini duyurdu.

Üstelik çalışanların VPN ile de bilgisayarlara bağlanamayacağına dikkat çeken Uludağ, gönderilen mesajın ekran görüntüsünü paylaştı.

Yer alan ekran görüntüsünde şu ifadelere yer veriliyor:

“Değerli Arkadaşlar, 12 Mayıs Cuma akşamı 21:00’dan, 15 Mayıs Pazartesi günü 06:00’a kadar tüm plazalarımızda yapılacak olan teknik alt yapı çalışmaları nedeniyle zorunlu haller dışında plaza ve ofislerimize giriş olmayacaktır. İlgili tarihlerde VPN bağlantısı da yapılamayacaktır.”

Bu mesajı paylaşan Uludağ, seçim gecesi telefon, internet ve TV yayınlarının sağlıklı yürümesi, elektriklerin kesilmemesi hayati derecede önemli olduğunu kaydederek iktidar kaybettiğinde bunlara yönelik bir sabotaj olabileceğini söyledi.

Uludağ “Seçim gecesi telefon, internet ve TV yayınlarının sağlıklı yürümesi, elektriklerin kesilmemesi hayati derecede önemli. İktidar kaybettiğinde bunlara yönelik bir sabotaj olabilir. Özellikle Halk TV, Sözcü gibi muhalif TV’lerin yayınları kesilebilir. Çünkü fişin ucu iktidarda.” dedi.

Turkcell'den açıklama

Turkcell iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

Turkcell, sosyal medyaya yansıyan ve kamuoyunda çeşitli iddialara neden olan "şirket içi duyurusu"na ilişkin çalışanlarına yönelik olarak yapılan şirket içi bilgilendirme notundan ibaret olduğunu söyledi.

Turkcell açıklamada geçmiş yıllarda her seçim döneminde rutin olarak yapıldığı bahsi geçen çalışma olduğunu söyledi.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle iletişim yoğunluğunun arttığı seçim gibi dönemlerde sağlıklı iletişim sağlanması ve iletişim altyapısının sürdürülebilirliği amacıyla önlemler alınması gerektiği hepimizin bildiği bir husustur. Bugün sosyal medyaya yansıyan mesajın kaynağı, Turkcell çalışanlarına yönelik olarak yapılan şirket içi bilgilendirme notundan ibarettir. Geçmiş yıllarda her seçim döneminde rutin olarak yapıldığı gibi bahsi geçen çalışma, Turkcell'in seçim günü tüm ülkeye sağlıklı ve kesintisiz iletişim hizmeti verebilmesi için teknik altyapının güçlendirilmesi, kötü niyetli erişimlerin engellenmesi ve bilişim altyapılarına yönelik güvenlik tedbirlerinin alınması gerekliliği amacıyla yapılmıştır.

Seçim gecesi görevli ve yetkili olmayan Turkcell çalışanlarının herhangi bir aksaklığa veya olumsuzluğa neden olmaması hedeflenmektedir. Müşterilerimizi etkileyen herhangi bir durum söz konusu değildir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.