Türkiye'nin dört bir yanında balkonlarda 19 Mayıs coşkusu!

Türkiye'nin dört bir yanında balkonlarda 19 Mayıs coşkusu!
Bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı balkonlardan kutlandı. Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar balkonlarından bu coşkuya katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Saat 19.19'da ülkemizde bütün stadyumlar ışıklandırılarak istiklal marşı okunacaktır. Bütün fertlerimizi evlerinden İstiklal Marşı okumaya davet ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Koca,"19.19’DA, 1919 RUHUYLA tüm sesler birleşiyoruz. Tek yürek, İstiklal Marşımızı okuyoruz. Yaşama enerjisiyle dolu 83 milyon, Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919’un yeniden diriliş ruhunu günümüze taşıyoruz. Bu ruh, salgına karşı mücadele ve yeni hayat için de bize güç versin." şeklinde çağrı yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video paylaşıp "İstiklal Marşı’mızı hep birlikte okuyalım" dedi. Erdoğan'ın çağrısı üzerine tüm Türkiye, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesi için Samsun'a çıkmasının 101'inci yıl dönümünde Tüm Türkiye saat 19.19'da balkonlarından İstiklal Marşı'nı okudu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında saatler 19.19'u gösterdiğinde başkentliler, evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı'nı okudu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ellerindeki bayrakları sallayan vatandaşlardan bazıları, alkışlar eşliğinde marşlar seslendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.