Türkiye'deki yabancı gelin ve damat sayılarında şaşırtan oranlar...

Türkiye'deki yabancı gelin ve damat sayılarında şaşırtan oranlar...
Türkiye İstatistik Kurumu yayımladığı evlilik ve boşanma istatistikleri altında birçok başlığa yer verdi. Bunlar arasında yabancı gelinler ve damatlar da var. Rapora göre ilk sırada yer alan ülkelerin coğrafi konumları, kültürleri ve adetleri birbirinden çok farklı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan istatistiklere göre ülkedeki yabancı gelin ve damat oranları belli oldu. Toplam evlenmeler içinde yabancı kişiler ile evlenmeler incelendiğinde, yabancı damatların sayısı 2022 yılında 6 bin 161 olup toplam damatların %1,1'ini oluştururken yabancı gelinlerin sayısı 28 bin 571 olup toplam gelinlerin %5,0'ini oluşturdu.

abancı damatlar uyruklarına göre incelendiğinde, yabancı damatlar içinde %24,9 ile Alman damatlar birinci sırada yer aldı. Alman damatları %20,5 ile Suriyeli damatlar ve %5,7 ile Avusturyalı damatlar izledi.

Yabancı gelinler uyruklarına göre incelendiğinde, yabancı gelinler içinde %13,2 ile Suriyeli gelinler birinci sırada yer aldı. Suriyeli gelinleri %11,1 ile Özbekistanlı gelinler ve %8,9 ile Azerbaycanlı gelinler izledi.

yabanci-damat-gelin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.