Üç şehirde ekmeğe zam geldi! Ekmek kaç para oldu?

Üç şehirde ekmeğe zam geldi! Ekmek kaç para oldu?
Bir zam da en temel tüketim malzemelerinden biri olan ekmeğe geldi. Peki hangi kentlerde ekmek fiyatları yükseldi?

Fatma Müge Yücetürk - Üç şehirden peş peşe ekmeğe zam haberleri geldi. Belediyelerin ve fırıncıların aldığı kararların hangi tarihten itibaren geçerli olacağı da açıklandı. İşte ekmeğe zam yapılan o şehirler ve yeni ekmek fiyatları..

Sözcü’nün haberine göre, tam üç ayrı şehirde ekmeğe zam geldi. İlk zam haberi Uşak’tan gelirken onu Niğde ve Kayseri izledi. Uşak’ta fırıncılar artan maliyetleri gerekçe göstererek zammın yapıldığını duyurdu. Uşak’ta artık ekmek 7,5 TL’den satılacak. Öte yandan daha önce 5 TL’den satılan 210 gram ekmeğin gramajı da 250’ye yükseltildi. Zamlı fiyatların 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren uygulanacağı açıklandı.

Fırıncıların yanı sıra belediyeler de ekmek fiyatlarında artışa gitti. AK Partili Kayseri ve Niğde Belediyeleri halk ekmek fiyatlarında artış olacağını duyurdu. Niğde Belediye 200 gram ekmeğin fiyatını 2,50 TL’den 3,50 TL’ye yükselttiğini açıkladı. Öte yandan halk ekmek büfelerinin yanı sıra Niğde’de fırıncılar da ekmeği 4,50 TL’den satacaklarını açıklamıştı.

Kayseri’de ise halk ekmek büfelerinde 200 gram ekmeğin fiyatı 2,75 TL’den 3,75 TL’ye çıktı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.