Uçak biletlerine de zam geldi! İşte yeni tavan fiyat

Uçak biletlerine de zam geldi! İşte yeni tavan fiyat
Türkiye her gün yeni bir zama uyanırken bir zam da uçak biletlerine geldi. İç hatlardaki tek yön uçuşlarda uygulanan tavan fiyata yaklaşık yüzde 43 zam geldi.

Yüksek enflasyon ve akaryakıta gelen ÖTV zammından sonra uçak biletlerine de zam geldi. İç hatlardaki tek yönlü uçuşlarda uygulanan tavan fiyatı 1150 liradan 1650 liraya yükseltildi.

Business ve aktarmalı uçuşlar dahil değil

Yakıta gelen zam ve diğer maliyetlerdeki artışı sebebiyle havayolu şirketleri uçak bileti ücretlerine de zam talep ediyordu. İç hatlarda tek yönlü uçuşlarda uygulanan tavan fiyatı zammı ile birlikte bazı şirketler çeşitli noktalarda 1.650 TL’lik bilet satışlarına başladı. Bununla birlikte uygulanan zam business sınıfı ve aktarmalı uçuşları kapsamıyor.

Tavan fiyat 2022 yılında 599 TL idi

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Binali Yıldırım’ın girişimiyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2013 yılında iç hatlarda ekonomi sınıfında tek yönde tavan ücret uygulamasını başlatmıştı. Bu dönemde tavan ücret, 299 lira olarak belirlenmişti. 2021 yılı sonunda 499 TL olan tavan ücret, uygulamanın başladığı günden bugüne artmaya devam ediyor. Gelen son zamla birlikte 2022 yılının başlarında 599 TL olan fiyat, 1150 liradan 1650 liraya yükseldi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.