Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu anlaştı mı? İşte o karar!

Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu anlaştı mı? İşte o karar!
Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmelerin sonuçlarını değerlendiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ son kararını açıkladı. Özdağ, Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.

Fatma Müge Yücetürk - Ümit Özdağ’ın merakla beklenen kararı belli oldu. 28 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turunda Ümit Özdağ hangi ismi destekleyecek? Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte kameralar karşısına geçen Ümit Özdağ kararını açıkladı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde basının karşısına çıktı. Birlikte açıklama yapan ikiliden ilk olarak Kemal Kılıçdaroğlu söz aldı. Verilim bir görüşme yaptıklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, mutabakat metnini birazdan açıklayacağız diyerek iş birliğine işaret etti.

"Türkiye güzel günlere gebe"

Kılıçdaroğlu açıklamasında; “Oldukça değerli ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin daha güvenli bir geleceğe sahip olması için, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş konusunda konuştuk. Türkiye güzel günlere gebe…”

Daha sonra söz alan Ümit Özdağ ise sığınmacılar konusundan bahsetti. Sığınmacılar konusunda AK Parti ile anlaşamadıklarını açıklayan Özdağ, Kılıçdaroğlu ile fikir birliğine vardıklarını açıkladı. Zafer Partisi olarak sayın Kılıçdaroğlu ikinci turda destekleme kararı verdiklerini ifade etti.

"Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik"

Ümit Özdağ konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin en önemli sorunu 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Bu 13 milyon vatanlarına geri yollanmadan ve yenilerinin gelmesi kararlı politikalarla engellenmeden Türkiye’nin ekonomik sornlarını aşması mümkün değildir. Yılda 11 milyar dolar harcayarak, vatandaşlık satarak Türk halkının gayrimenkul almasını sağlayamayız, çocuklarımıza iş bulamayız. Bir ülke de 13 milyon sığınmacıyla ekonomisini, güvenliğini doğru çizgiye oturtamaz. Bundan dolayı 14 Mayıs’a giderken Türk halkından sığınmacıları vatanlarına geri yollamak için destek istedik. Ancak ambargo vatandaşımıza yeterince erişmemizi engelledi. Zafer Partisi olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda desteklemeye karar verdik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.