Ümit Özdağ'dan Yusuf Tekin'e sert çıkış: 'Bir gün bu yaptığı politikalardan dolayı yargılanacak'

Ümit Özdağ'dan Yusuf Tekin'e sert çıkış: 'Bir gün bu yaptığı politikalardan dolayı yargılanacak'
Ümit Özdağ, "Sizin tarikat, cemaat dediklerinizle protokol yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Bakan Tekin'e sert çıkıştı.

Bakan Tekin'in Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde cemaat dernekleri kurulduğu iddialarına ilişkin DEM sıralarını göstererek "Bunların içerisinde sizin tarikat, cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor." açıklamaları siyaset arenasında büyük bir tartışma başlattı.

Tekin'in bu sözleri gündemdeki yerini korurken yapılan konuşmaya bir tepki de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi.

"Milli Eğitim Bakanlığını tarikat ve cemaatlere teslim eden Milli Eğitim Bakanı bir gün muhakkak yargılanacak" notuyla sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulunan Özdağ, devletin değişik kurumlarının değişik tarikat ve cemaatlere pazarlanmış durumda olduğunu dile getirdi.

Özdağ, açıklamasında şunları söyledi:

“Sadece eğitimde değil, devlet cemaat ve tarikatler arasında paylaştırılmış durumda. Türk milletinin elinden devleti alınmış durumda. Devletin değişik kurumları, değişik tarikat ve cemaatlere pazarlanmış durumda. Bu Türk devletinin mantığına aykırı. 4 bin senelik devlet anlayışımızda böyle bir şey yok.

"Şirket bile böyle yönetilmez"

“Osmanlı bir gün tarikat ve cemaatlerin siyasete girmesine izin vermemiş. Giren tarikat ve cemaatleri ağır şekilde cezalandırmış, hatta katletmiş. Bunlar ‘ecdad’ diyorlar, ecdad mezardan çıksa bunları kızılcık sopasıyla döver. Bunlarda devlet zihniyeti yok! Devleti şirket zannediyorlar, şirket bile böyle yönetilmez.

"15 Temmuz gecesi halk devleti sokaktan topladı"

"Devleti FETÖ’ye teslim ettiler 15 Temmuz gecesi halk sokaktan topladı devleti, uçurumun kenarına gelmiş. Şimdi FETÖ gitti METÖ geldi. Onun için biz devleti tarikatlar ve cemaatlerden alıp sahibi olan Türk milletine geri vereceğiz. Milli Eğitim Bakanı da bu yapmış olduğu politikalardan dolayı yargılanacak bir gün, yargılanacak!”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.