Umut tacirliği ile piyango vurgunu!

Umut tacirliği ile piyango vurgunu!
Milli Piyango’nun yılbaşı ikramiyesinin Kolombiya’dan satın alınan bir sanal bilete çıkmasına yönelik CHP’li Karabat’ın tepkileri sürüyor.

31 Aralık 2023 gecesi çekilen Milli Piyango’nun 400 milyon lira ödüllü yılbaşı ikramiyesi tam bilete isabet etmişti. Biletin Milli Piyango Online üzerinden ve Kolombiya’dan satın alındığı ortaya çıkmıştı. Konuya dair çarpıcı iddialar ortaya koyan CHP’li Özgür Karabat, Milli Piyango üzerinden dönen vurgunu ve uluslararası bağlantıları anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat kişisel X hesabından Milli Piyango’nun sahibi Demirören şirketinin uluslararası bağlantılarını anlatmaya devam ediyor. Konuya dair dün çarpıcı iddialar ortaya koyan Karabat bugün yaptığı paylaşımda da Milli Piyango üzerinden toplumun umutlarının sömürüldüğünü anlattı. Büyük ikramiyeyi kazanan biletin Kolombiya’dan satın alındığı iddialarının halen yalanlanmadığını da sözlerine ekleyen Karabat, milli piyango çarkını anlattı.

İşte Özgür Karabat’ın paylaşımında yer alan o ifadeler:

“UMUT TACİRLİĞİ İLE PİYANGO VURGUNU YAPILIYOR

Eskiden haftanın belirli günleri at yarışı olurdu. Şimdi her gün, gece gündüz atlar koşuyor.
Sadece sayısal loto, kazı kazan ve piyango vardı. Şimdi ise her güne ayrı bir çekiliş görüyoruz.
Nas diyenler, toplumun umutlarını "zengin olacaksınız" vaatleri ile sömürüyor.
Demirören'e verdikleri Milli Piyango ile küresel bahis ve kumar baronlarını da ortak aldılar. Kara para ve terörün finansmanından sicili bozuk şirketler, şimdi piyango çarkının içinde yer alıyor.
Milli Piyango denetimden kaçırıldığı gibi, sahiplerine de geçen günlerde vergi indirimi yapıldı.
Vatandaş içtiği sudan, çocuğuna aldığı ayakkabıya kadar vergiye boğulmuşken, AKP piyangoculara vergi kıyağı geçiyor.
Türkiye maalesef çok büyük bir suç merkezi haline geliyor. Yerli mafya ve dolandırıcıların yanı sıra, uluslararası suç şebekelerinin de buluşma noktası AKP'nin öncülüğünde Türkiye oldu.
Yılbaşı ikramiyesinin online satılan bilete çıktığı açıklandı. Kolombiya'dan bu biletin alındığı iddia ediliyor ve bu henüz yalanlanmadı. 400 milyon liranın talihlisi meçhul. Piyangoyu yapan şaibeli olunca elbette ki soru işaretleri artıyor.”

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.