Umut yeşertiyoruz

Umut yeşertiyoruz
TEMA Vakfı’nın her sene düzenlediği Saha Koordinasyon Toplantısı, bu yıl COVID-19 gündemi sebebiyle ilk kez çevrim içi gerçekleşti. Türkiye’nin 80 ilinden 500 gönüllünün ve Genel Merkez çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantının ana esin kaynağı Vakfın Kurucu Onursal Başkanları’ndan merhum Hayrettin Karaca oldu.

Hayrettin Karaca ve onun “param var ama hakkım yok” felsefesini sembolize eden kırmızı süveterinden hareketle toplantının teması kırmızı olarak belirlendi. TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanlarından A. Nihat Gökyiğit’in de video aracılığıyla mesajını paylaştığı toplantının açılış konuşmalarını, Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve Genel Müdür Başak Yalvaç Özçağdaş yaptı. Toplantının öne çıkan konukları, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ve psikolog-yazar Doğan Cüceloğlu oldu. 3 gün süren toplantıda gönüllüler, Prof. Dr. Bülent Gülçubuk’un “Türkiye Tarımına Genel Bir Bakış” ve Doç. Dr. İbrahim Yurtseven’in “Orman ve Su” isimli sunumlarının yanı sıra; “Umut Yeşerten Örnekler” panelleriyle başarılı gönüllü hikayelerini dinledi.

Aktiviteler planlandı
Saha Koordinasyon Toplantısı’nın konuklarından biri Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk oldu. MEB olarak TEMA Vakfı ile gerçekleştirilen projelerin detaylarından bahsederken hepsine ayrı ayrı çok değer verdiğini söyleyen Selçuk, "Millî Eğitim Bakanlığı olarak doğanın eğitimle iç içe olmasını önemsemekteyiz. Dünya genelinde alışılagelen çalışmaların yanında son dönemdeki uzaktan eğitim faaliyetlerimizde de öğrencilerimizin öğrenme yaşamlarında doğayı daha aktif kullanmaları gayreti içindeyiz” dedi. Öğrencilerin öğrenme ortamlarını tabiatla bütünleştirmek için yapılan çalışmalardan da bahseden Selçuk, "Yüz yüze eğitim döneminde hazırlamış olduğumuz ara tatil uygulamalarında öğrencilerimizin ve velilerimizin doğada birlikte yapacağı aktiviteler planladık. Öğrencilerimizin tabiatı, tarihi ve yaşadığı coğrafyayı daha iyi anlaması, özümsemesi ve bu doğal değerlere sahip çıkması için bu bir fırsattı ve bu planlamaların ülkemizde gelecek yıllarda da imkânlar doğrultusunda planlanacağı kanısındayım" dedi.

Müdahale etmeye başladık
Prof. Dr. Ateş Kara da gerçekleştirdiği sunumla, COVID-19 virüsü ve pandemi sürecine dair bilgi paylaştı. Gündemi değerlendiren Prof. Dr. Kara; "Nüfusumuz ve tüketimimiz arttıkça diğer canlıların yaşam alanlarına müdahale etmeye başladık. Yakın dönemde ölümcüllüğü çok yüksek olan ebola salgını yaşamıştık. Bunun ortaya çıkış nedeni de insanların normalde yaşamadıkları alan içerisinde bir otoyol açmak istemeleriydi" dedi. Toplantıya ‘Anlamlı Bir Yaşam Üzerine Sohbet’ başlığındaki konuşmasıyla katılan ünlü psikolog-yazar Doğan Cüceloğlu da hayata anlam katma konusunda örneklerle birlikte değerli tavsiyeler verdi. TEMA Vakfı gönüllülerini hayatlarını zenginleştirmiş ve yaşamın anlamını bulmuş olarak gördüğünü belirtti.

3 gün süren toplantıda gönüllüler, Prof. Dr. Bülent Gülçubuk’un “Türkiye Tarımına Genel Bir Bakış” ve Doç. Dr. İbrahim Yurtseven’in “Orman ve Su” isimli sunumlarının yanı sıra; “Umut Yeşerten Örnekler” panelleriyle başarılı gönüllü hikayelerini dinledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.