Üniversite diploması iptal edilir mi? Diploma iptali için gereken belgeler nedir?

Üniversite diploması iptal edilir mi? Diploma iptali için gereken belgeler nedir?
Her yıl binlerce mezun veren üniversitelerde eğitim alan öğrenciler, fabrikalarda iş bulabilmek için diplomalarını iptal ettirmek adına araştırmalara başladı. Peki, diploma iptal edilebilir mi? Diploma iptali için gereken belgeler nedir? İşte detaylar...

Türkiye'de geçim şartlarının her geçen gün daha da artması ve üniversite mezunu işsizlerin sayısının günden güne üstüne eklenmesi, farklı çözüm yollarını da ortaya çıkarmaya başladı. Okullarını bitirip mezun olanlar, üniversite nedeniyle alınmadıkları fabrikalar için diplomalarını iptal ettirmeye çalışıyor. Söz konusu olay hakkında internette de araştırma yapılarak bilgi toplanmaya çalışılıyor. Peki, üniversite diploması iptal edilir mi? Diploma iptali için gereken belgeler nedir? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

"Keşke okumasaydım..."

İyi bir gelecek kurabilmek için üniversiteye gitme hayali kuran öğrenciler, mezuniyet sonrası farklı gerçeklerle karşılaşıyor. Bir öğrenci 'okuduğuma pişmanım' deyip şunları söylüyor; "Bir yandan okuduğuma pişmanım. Keşke diyorum üniversitede okumasaydım, emek de vermeseydim. En azından bir sertifika alırdım. Güvenlik sertifikası. Güvenlikçi olurdum. En azından lisansı iptal ettirebilsem. İki bölüm okudum önlisansta. Oradan atanma ihtimalimin daha fazla olduğunu düşündüğüm için böyle bir karar aldım"

Diploma iptal edilir mi?

Gençler iş bulabilmek veya atanabilmek adına kendilerince buldukları çözümlerle para kazanma hayali kuruyor. Diğer yandan da üniversite mezuniyetlerini iptal ettirebilmek adın internette araştırmada bulunuyor. Üniversite diploması iptali şu an için ülkemizde yapılmamaktadır.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.