Son Dakika.. Urfi Çetinkaya çelik yelekle adliyede!

Son Dakika.. Urfi Çetinkaya çelik yelekle adliyede!
Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya dün İstanbul'da yakalanmıştı. Çetinkaya bugün yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Cansev Temuçin - Uzun süredir aranan suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya düzenlenen bir operasyonla yakalandı! Hakkında birçok suçlama bulunan Çetinkaya bugün adliyeye sevk edildi. Uyuşturucu baronu adliye önünde tekerlekli sandalye üzerinde ve çelik yelekle görüntülendi.

Dün ajanlara son dakika haberi olarak geçen bilgi ile uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya’nın yakalandığı ortaya çıkmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Birimi ve İstihbarat Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucunda uyuşturucu baronunun İstanbul’un Sarıyer ilçesinde ele geçirildiği açıklandı. Bir adrese düzenlenen operasyonla yakalanan Çetinkaya emniyet güçleri tarafından göz altına alındı.

[related-posts id="98344" color="bg-dark"][/related-posts]

Kırmızı bültenle aranıyordu

Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Çetinkaya, saklandığı adreste 5 çete üyesi ile birlikte yakalandı. 

İnterpol de arıyordu

Urfi Çetinkaya'nın; 2003'te İstanbul'da 577 kilogram asetik anhidrit, 159 kilogram baz morfin, 617 kilogram eroin, 2013'te Rize'de 159 kilogram, Artvin'de 103 kilogram eroin ele geçirilmesi olayında uyuşturucu maddeleri ruhsatsız olarak ithal veya imal etmek ile uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti yapmak suçlarından aranıyordu. Ayrıca Çetinkaya’nın İnterpol tarafından iki farklı dosyadan suç kaydı olduğu da ortaya çıktı. 

[related-posts id="98278" color="bg-dark"][/related-posts]

Adliyeye sevk edildi

Sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirilen Çetinkaya ve 5 adamı, burada yapılan işlemlerin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Çetinkaya, hükmünün yüzüne okunmasının ardından cezaevine göndirilecek.

Çelik yelek dikkat çekti

Adliye girişinde görüntülenen Urfi Çetinkaya’nın tekerlekli sandalye üzerinde olduğu ve beyaz bir çelik yelek giydiği görüldü. Bir polis operasyonu sırasında vurulan Çetinkaya’nın yaşamını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak geçirdiği biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.