Urfi Çetinkaya kimdir, kaç yaşında, nereli?

Urfi Çetinkaya kimdir, kaç yaşında, nereli?
İstanbul’da yakalanan uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın kim olduğu merak konusu oluyor. İşte çete liderinin suç geçmişi…

Cansev Temuçin - İstanbul Sarıyer’deki evinde beraberindeki 5 adamı ile birlikte Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Birimi ve İstihbarat Başkanlığı tarafından yakalanan Urfi Çetinkaya kim? Yakalanmasının hemen ardından Urfi Çetinkaya’nın hayatı araştırılmaya başlandı. 

[related-posts id="98278" color="bg-dark"][/related-posts]

Urfi Çetinkaya kim?

Hakkında pek çok suçlama bulunan ve Kırmızı Bültenle aranan suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya’nın ismi ilk olarak 1980 darbesinde duyuldu. Darbe yıllarında arananlar listesinde olan Çetinkaya, 18 Mayıs 1988’de polisin “Dur” uyarısına uymayıp kaçınca vuruldu. O tarihten itibaren tekerlekli sandalyeye bağlı olan Çetinkaya, 1989’da Silivri’de düzenlenen bir operasyonda yakalandı. Ancak 6 ay sonra tahliye edildi. 2000 yılında “Matador” operasyonu kapsamında yeniden yakalanan Çetinkaya, 3 yıl sonra cezaevinden çıktı. 2003 yılında İstanbul’da düzenlenen geniş çaplı bir uyuşturucu operasyonunda yakalandı. Son Tango adı verilen operasyonla tutuklanan Çetinkaya, 2012’de sağlık sebepleri ile tahliye oldu. 2013’te Son Tango operasyonunda hakkında çıkarılan 24 yıllık hapis cezasının kesinleşmesiyle Çetinkaya yeniden aranmaya başlandı. İnterpol tarafından da aranan, hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve Türk Polis Teşkilatının da 10 yıldır peşinde olduğu Urfi Çetinkaya, 11 Nisan 2023 günü İstanbul Sarıyer’de düzenlenen bir operasyonla yakalandı.

[related-posts id="98341" color="bg-dark"][/related-posts]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.