Uzaya gitmek için kaç kişi başvuru yaptı?

Uzaya gitmek için kaç kişi başvuru yaptı?
Uzaya gitmek isteyen vatandaşlar için açılan başvuru formuna kaydolanların sayısı duyuruldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Uzaya gitmek için 31 bin vatandaşımız başvuru yaptı" açıklamasını yaptı.

Saray'da gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Evet artık o vakit geldi. Milli uzay programımız çerçevesinde 1 Türk vatandaşımızın uzay istasyonuna gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.


TÜBİTAK, UZAY YOLCULUĞU BAŞVURU EKRANI AÇTI

TÜBİTAK, UZAY YOLCULUĞU BAŞVURU EKRANI AÇTI

Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) uzay yolculuğuna başvurmak isteyenler için bir başvuru ekranı devreye almıştı. TC Kimlik No ile kayıt olunan sistemde, uzay yolculuğuna katılmak isteyenlerde aranan şartlar ve ayrıntılara yer verilmişti.

Uzaya gidecek adaylarda aranan şartlar şöyle listelenmişti:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

23 Mayıs 1977'den sonra doğmuş olmak

Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak

Yükseköğretim Kurumlarının en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Mühendislik, Tıp, Fen Bilimleri/Temel Bilimler veya Fen Bilimleri/Temel Bilimler alanlarındaki Eğitim fakültelerinden birini bitirmiş olmak

Çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak, anlamak, konuşmak ve yazmak

İngilizce yeterliliğini aşağıdaki sınavların birinden alınan puanla göstermek (Belirtilen sınavlardan alınan puanlarda herhangi bir geçerlilik süresi aranmaz)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.