Uzmanların ayağına gittim

Uzmanların ayağına gittim
İBB başkanlığına talip olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kentin sorunlarıyla ilgili yoğun bir çalışma dönemi geçirdiğini belirterek, “İstanbul’un sorunlarını çözmek için adeta doktora yapar gibi çalışmaya başladım. Hangi sorun varsa, konunun uzmanı neredeyse ayağına gittim. Bütün sorunlarına hakim bir kişi varsa iddialı bir şekilde söylüyorum o benim” ifadesini kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “İstanbul’u dünyanın en yaşanabilir, en huzurlu, en güvenli şehri haline getirmek. İstanbul’da nerede bir sorun varsa çaresi, nerede bir dert varsa dermanı olmak istiyorum” dedi. T24’ten Hülya Karabağlı’ya açıklamalarda bulunan Tekin, parti içindeki sorunların her zaman yaşanabileceğini belirterek, “Parti içi sorunlar her zaman her dönem her partide olur. Biz kendi içinde demokrasiyi sonuna kadar kullanan bir partiyiz. Sorunlar yaşanır ve çözülür. Aslolan halka hizmet. Bundan yola çıkarak 4 yıl önce her şeyi bırakıp kendimi İstanbul’a vakfettim. Tek amacım var, İstanbul’un bütün sorunlarını çözmek. İstanbul’u dünyanın en yaşanabilir, en huzurlu, en güvenli şehri haline getirmek. İstanbul’da nerede bir sorun varsa çaresi, nerede bir dert varsa dermanı olmak istiyorum” açıklamasını yaptı.

Sorunları masaya yatırdık
“Dünyada medeniyetlere ev sahipliği yapmış, eşsiz coğrafyasıyla, benzersiz tarihiyle dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Bu şehirde bugün yaşadığımız sorunlar İstanbul’un güzelliğine, tarihine, büyüklüğüne yakışmıyor” diyen Tekin “İstanbul’un sorunlarını çözmek için adeta doktora yapar gibi çalışmaya başladım. Hangi sorun varsa, konunun uzmanı neredeyse ayağına gittim. Dünya’nın örnek şehirlerini yöneten şehir planlamacılarla, akıllı şehir uygulamalarının en iyi olduğu kent yöneticileriyle görüştüm. Profesörlerle, bilim adamlarıyla İstanbul’un bütün sorunlarını masaya yatırdık. Trafik konusunda uzman Almanya’daysa Almanya’ya gittim, afet konusunda Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük hocalarla çalıştım. İstanbul’u kılcal damarlarına kadar biliyorum. Türkiye’de bütün sorunlarına hakim bir kişi varsa iddialı bir şekilde söylüyorum o benim” ifadesini kullandı. 

Projeler ve ekip hazır
Ekibin de hazır olduğunu söyleyen Tekin, “Bütün sorunları çözmek için, İstanbul’u bir kez daha hak ettiği yere taşımak için, uzmanlardan kurulu bir ekip kurduk. Herkes hazır. Bugün ekibimizde kamu yönetiminde üst düzeyde yer alan yöneticiler, üniversite rektörleri, alanında Türkiye’nin bir numarası olan uzmanlar var. İstanbul’u bugün yönetmeye hazırız. 5 yıllık planımız, projelerimiz hepsi hazır. Vakti gelince hepsini açıklayacağız” açıklamasını yaptı.

Projeler hazırldıklarını ifade eden Tekin, “Dünyanın en yaşanabilir 10 şehri arasında bugün Tokyo var, Sidney var, Viyana var İstanbul yok. Bunu değiştireceğiz. İstanbullular huzur ve güven içerisinde yaşayacak. İstanbul’a yatırım yağacak, ekonomimiz kalkınacak, çevreyi koruyarak bu çağa uygun şekilde yepyeni bir şehircilik modeli ortaya koyacağız. 2018 yılında açıklanan Euromonitor raporuna göre gelen turist sayısına göre İstanbul 15’inci sırada. Roma’ya 9 milyon 500 bin, Singapur’a 16 milyon, Londra’ya 20 milyon turist gitmiş. İstanbul bunun yarısı kadar bile değil. Burada yılda 16 ile 20 milyar dolar arasında değişen bir gelir var. Biz bunun gerisinde kalamayız. İstanbul’a ve Türkiye’ye bu büyük kaynağı kazandırmak için ulaştırmadan, çevre politikalarına, şehircilik anlayışından kültür politikalarına kadar her alanda dev adımlar atmak zorundayız. Biz bunları yapacağız” dedi.

Kaynak doğru kullanılmıyor
“İstanbul’un kaynak sorunu değil kaynakları doğru kullanma sorunu var” diyen Tekin, “Tarihimizi ve kültürel varlıklarımızı koruyarak, doğayı tahrip etmeden hep birlikte zenginleşmek, kalkınmak mümkün. İstanbul’un ihtiyacı olan şey kaynak değil. İstanbul’un kaynak sorunu yok, kaynakları doğru kullanma sorunu var. Biz bu sorunu Türkiye’de alanında bir numara olan isimlerle, dünyadaki başarılı örnekleri takip edip uygulayabilecek teknokrat kadrolarla ve dünyada alanında parmakla gösterilen uzmanlarla çözeceğiz” ifadesini kullandı.

Karış karış biliyorum
Gürsel Tekin, “İstanbul’un bütün ilçelerini, 934 mahallesi var, 782 mahallesini gezmişimdir. Karış karış biliyorum. İstanbul halkı da artık değişim istiyor. Bu değişim tepeden tırnağa olmak zorunda. İstanbulluların tamamını kucaklayacağız. Sağa sola bakmayacağız, işini bilen, dürüst, ehliyetli, liyakat sahibi kadrolarla, gençlerin enerjisiyle, uzmanların yön göstericiliğinde İstanbul’u yöneteceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.