Vali Yardımcısı Vefa Kaya ikinci kez kez açığa alındı

Vali Yardımcısı Vefa Kaya ikinci kez kez açığa alındı
Darbe girişimi sonrası 25 Temmuz 2016 tarihinde Van'da gözaltına alınan Eski Vali Yardımcısı Vefa Kaya, Konya Valiliği Hukuk Müşaviri olarak görev yaparken yeniden açığa alındı.

15 Temmuz sonrası başlatılan operasyonda, bir dönem Sivas Vali Yardımcılığı da yapan ve hakkında gözaltı kararı bulunan Van Vali Yardımcısı Vefa Kaya 25 Temmuz 2016 tarihinde Van'da gözaltına alınmıştı. Kaya’nın 08 Eylül 2020 tarihinde darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmada ikinci kez açığa alındığı öğrenildi.

Van Vali Yardımcılığı görevini yürüten Vefa Kaya ile birlikte aralarında doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 18 kişi, 01 Ağustos 2016 tarihinde tutuklanarak Sivas’ta cezaevine konulmuştu.

Van Postası Gazetesi'nin haberine göre, 15 Temmuz soruşturması kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlık yasasından yararlanarak serbest bırakılan, ancak soruşturması devam eden Eski Van Vali Yardımcısı Vefa Kaya, 02 Aralık 2016 günü Kayseri Valiliği’ne Hukuk müşaviri olarak atanmıştı. O dönemde yayınlanan ve valilik kaynaklarına dayandırılan haberlerde, Kaya’nın kadrolu olarak atandığı Kayseri Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine, soruşturması devam ettiği için atandığı tarihte başlamadığı ve bir süre açığa alınmış şekilde kaldığı bilgisi yer almıştı.

KONYA HUKUK MÜŞAVİRİ OLARAK ATANMIŞTI

Daha sonra Denizli Valiliği Hukuk Müşaviri olarak atanan Vefa Kaya, Hukuk Fakültesi’ni okuma talebi ile isteği üzerine Konya Vali Hukuk Müşavirliği görevine getirilmişti.

VEFA KAYA İKİNCİ KEZ FETÖ’DEN AÇIĞA ALINDI

artıgerçek.com'da yer alan habere göre, Konya Valiliği Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İİBF Fakültesi İşletme Bölümünde Doktora öğrencisi olan Vefa Kaya’nın 08 Eylül 2020 tarihinde darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmada ikinci kez açığa alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum