Yağmur yağışı yurdu terk etmiyor kar yağışı ise kapıda!

Yağmur yağışı yurdu terk etmiyor kar yağışı ise kapıda!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre yurdu etkisi altına alan yağışlı ve serin hava dalgası günlerce kendini gösterecek. Hafta sonu sıcaklıklar yükselişe geçecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı. Türkiye’ye dün Balkanlar’dan giriş yapan yağışlı ve serin hava, iç ve yüksek kesimlerde kar yağışına sebep olurken kıyı kesimlerde sağanak yağış şeklinde kendini gösterecek. Yağışlar hafta sonu da devam edecek ancak sıcaklıklar birkaç derece yükselişe geçecek.


Sağanak yağış kuvvetlenecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve batısının yüksek kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.


Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Isparta, Konya, Kırşehir, Çorum, Amasya, Samsun, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Batman ve Siirt çevreleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinde kuvvetli, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ riski bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.