Yemek yerken şehit düştüler

Yemek yerken şehit düştüler
Irak'ın Erbil kentinde Türk konsolosluk çalışanlarının da olduğu bir lokantada gerçekleşen silahlı saldırıda 1 Türk diplomat şehit düştü. Saldırıda 2 Iraklının da yaşamını yitirdiği açıklandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil’den kahreden bir haber geldi. Yerel saatle 14:30 sularında Erbil’deki Türkiye Başkonsolosluğu’nda görevli diplomatların da olduğu bir lokantaya silahlı saldırı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada 1 Türk diplomatın şehit düştüğü saldırının faillerinin bulunması için girişimlerin başlatıldığı belirtildi.

SİVİL OLARAK GİRDİ, İKİ SİLAHI VARDI
Saldırının yaşandığı mekanın bir Türk lokantası olduğu öğrenildi. Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Konsolosluk çalışanlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum" açıklamasını yaptı.

BÜTÜN YOLLAR KAPATILDI
Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil’den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtti. Bazı kaynaklara göre saldırganın öldürüldüğü iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.