Yeni Akit yazarı Bahçeli'nin Şeyh Sait açıklamasını hedef aldı: 'Uydurulan tarih şablonundan çıkmalı'

Yeni Akit yazarı Bahçeli'nin Şeyh Sait açıklamasını hedef aldı: 'Uydurulan tarih şablonundan çıkmalı'
Yeni Akit gazetesinin yazarı Yaşar Değirmenci, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösterdi.

Kayyumla yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Elazığ ile Silvan çevre yollarını birbirine bağlayacak bulvara Şeyh Said’in adını vereceğini duyurmuştu. Söz konusu duyuru siyaset gündeminde yeni bir tartışmayı başlattı.

Karara tepkiler sürerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de tartışmalara dahil olmuş "Hınıslı Said bir vatan hainidir, yaşadığı dönemin terörist başıdır, katildir, canidir, emperyalizmin uşağıdır. Piran’da askerlerimize saldıran, halkı isyana teşvik eden, Genç, Palu, Elazığ, Silvan, Lice, Varto işgaline kalkışıp Diyarbakır’ı ele geçirmek için saldırı düzenleyen, eğer bu işgal başarılı olsaydı İngiltere’den sözde Kürdistan için destek isteyeceğini itiraf eden bir soysuza kim övgü yağdırıyorsa onunla aynı çukurdadır." demişti.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesinin yazarı Yaşar Değirmenci, Bahçeli'nin bu sözlerini hedef aldı. Değirmenci, “Tarihimizi tek adam-tek kahraman anlayışından kurtaralım!” başlıklı yazısında Bahçeli'yi hedef almakla kalmadı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü de hedef aldı:

"Kemalizm bu milletin içinden büyük bir kesimi başkalaştırmış ve dini, dili, hayat tarzı ile başka bir kavim haline getirmiştir. Mustafa Kemal’in her dediği doğru, her tesbit ve teşhisi tartışılmaz, kabul edilir. Kahramanları ve hainleri o belirler. Böyle bir yapı milletvekilini dahi bu yüzden istifa ettiriyor. 1923’te değil 2023’te yapılıyor. Gerçek tarih sahte tarih ile yüzleşmeli. Bu yapılmadığı müddetçe iflah olmayız.

"Uydurulan tarih şablonundan çıkmalı"

Biz tarihteki en büyük devlet ve medeniyet tecrübelerinin sahibi olan bir milletin çocuklarıyız. Bu çağı bizden başkası yorumlayamaz, değerlendiremez. Batı’nın gözünde Doğu’lusun, Müslümansın, dünün Osmanlı’sısın. Seni kabullenmez. Batı; senin Batılı olamayacağını, sadece kendinden uzaklaşacağını, bir gün bunun tersinin de olabileceğini bilir. Yanlışları ağır ifadelerle konuşan Bahçeli, üniversite çevresinden geldiğine göre resmî, uydurulan tarih şablonundan çıkmalı."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.