Yeni paşa nereli?

Yeni paşa nereli?
Başkan Erdoğan’ın kadrosuna aldığı Huls Akar’ın yerine gelen yeni Genel Kurmay Başkanı olan Orgeneral Yaşar Güler nereli?

Başkan Erdoğan’ın kadrosuna aldığı Huls Akar’ın yerine gelen yeni Genel Kurmay Başkanı olan Orgeneral Yaşar Güler nereli?
Bir bakalım;
Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler kimdir?
Orgeneral Yaşar Güler, 1954 yılında Ardahan’da doğmuştur. Teğmen rütbesiyle 1974 yılında Kara Harp Okulundan, 1975 yılında Muhabere Okulundan mezun olmuştur.
Yani yeni paşa Bayburtlu değil         Ardahanlı..
Çünkü memur olan babası Ardahan’dayken dünyaya gelmiş yeni Genel Kurmay Başkanı.
Peki, paşa kendisini Ardahanlı his ediyor mu?
Bilemiyorum ama Ardahan’da doğup, uzun yıllar Ardahan’da yaşayanların yanı sıra öz be öz Ardahanlı olanların bile doğru dürüst Ardahanlı olduklarını diyemedikleri ve hala Karslıyım dedikleri bir süreçte yeni paşa Ardahanlılar ile Bayburtlular arasında kalmış durumda.
Çünkü Hülya Avşar’ın bie Ardahanlıyı demekten zorlanırken paşanın da hiçbir açıklamasında Ardahanlıyım dediğini duyan olmadı.
Sadece Hülya Avşar mı ki?
İstanbul’un yeni milletvekili Mehmet Karataş’ın Posoflu, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in yanında Tülay Kaynarca’nın Ardahan gecelerinde Ardahanlı, dışarıda yabancı olduklarına ne demek gerekir?
Bilmem ama saydıklarım ve sayamadıklarımın FOX’un başında ki Doğan Şentürk gibi göğüslerini gere gere ben Ardahanlıyım dediklerine şahsen ben hiç şahit olmadım.
Yudum gibi yerel sanatçıların bile Adıyamanlılar gecesine çıkmak Hülya Avşar gibi için Kayserili olan bir sülaleden geldiğini belirtip, Ardahanlıyım diyemediği bir zaman da paşanın Ardahanlıyım demesini beklemekte yanlış olur.
Gençlere nasıl sahip çıkılır?
‘Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir’ diyenlerin bugünlerde ortalıkta olmadıklarını görmekteyiz.
Çünkü geçtiğimiz günlerde yaptığımız ve Ardahan’ı adeta tek başımıza İstanbul’a taşıdığımız Ardahan’ı tanıtma Günleri Bal Festivali ardından bir araya geldiğimiz arkadaşlarımın biraz dinlenelim derken asıl işimizin yeniden başladığını anlıyordum.
Çünkü Ardahanlı gençlerin sorumluluğunu da yüklendiğimiz şu günlerde Serhat Ardahan Spor’un Ardahan’ı Bölgesel Liginde temsil etmesi için baştan aşağıya yeniden kurulması gerekiyor.
Ve en önemlisi TFF’ye katılım parası olmak üzere yaklaşım 500 bin TL’ye ihtiyaç duymakta.
Bu nedenle durmanın zamanı değil diyerek yeni çıktığımız bu yolda gençlere sahip çıkacak Ardahanlılara ihtiyaç var.
Ve o Ardahanlıların nerede olduğunu bulmak iin başta İstanbul’u olmak üzere batı kentlerini ‘Ben kepçe büyük şehirler kazan’ diye arayıp bulmak gerek.
Ve bunun daha çok zor olduğunu anladığım şu günlerde bu işin yanı Ardahan’a, Ardahanlı gençlere sahip çıkmanın sadece benim işimin olmadığını anlamayanların olduğunu da görüyor ve ARDAFED Başkanlığı gibi Serhat Ardahan Spor başkanlığı konusunda da karar aşamasına geldiğimi de belirtmek istiyorum..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.