Yeniden aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen'e CHP'de yeni görev

Yeniden aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen'e CHP'de yeni görev
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Yılmaz Büyükerşen'in "jübile" yaptığını ve partideki belediyelerin koordinatörlük görevine getirildiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Eskişehir'deki aday tanıtım toplantısına katıldı. Porsuk Spor Salonu'ndaki toplantıda Özel'in yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ile çok sayıda partili katıldı.

Eskişehir'de 25 yıllık belediye başkanlığı döneminin sonuna gelen ve yeniden aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen, her görevin bir sonu olduğunu belirterek, "Biliyorsunuz ki, hayatta her şeyin bir sonu vardır. Hiçbir şey, sonsuza dek devam etmez, edemez. Bir makamı, bir görevi bırakırken önemli olan içinizin ve vicdanınızın rahat olması, gözünüzün arkada kalmamasıdır. Hele bu, doğup büyüdüğünüz, bütün hayallerinizi, ideallerinizi ve yaşamınızı çok sevdiğiniz halkınızla birlikte geçirdiğiniz Eskişehir olursa. Benim içim rahat, vicdanım rahat ve gözüm arkada kalmayarak, çünkü gözüm arkada kalmayarak diyorum; görevimi ve sevgili şehrimi çok güvendiğim insanlara devrediyorum" dedi. Büyükerşen, kendisi yerine aday gösterilen Ayşe Ünlüce'ye de destek istedi.

BÜYÜKERŞEN'E JÜBİLE VE YENİ GÖREV

Yılmaz Büyükerşen'in "jübile" yaptığını ve partideki belediyelerin koordinatörlük görevine getirildiğini açıklayan Özel, "Yılmaz Büyükerşen ne evinde oturacak ne de emeklilik yaşayacak. Yılmaz Büyükerşen'in bir eli Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde, bir eli Türkiye'deki CHP'li belediyelerin üzerinde olacak. Buradan ilan ediyorum. İlk toplantıları 31 Ocak günü Ankara'da. Bütün büyükşehir belediyelerimizin temsilcilerinin, adaylarının ve yöneticilerinin olduğu bir çalıştay var. O çalıştayın açılışında ve başında olacak. Bundan sonra Yılmaz Büyükerşen Türkiye'deki tüm CHP'li belediyelerin, yapılan iyi hizmetlerinin ortaklaştırılması, hizmetlerin diğer belediyelerde de uygulanması ve geliştirilmesiyle ilgili CHP'nin oluşturduğu yeni kurulun genel koordinatörüdür. Eskişehir'deki bu büyük başarıyı yeni aldığımız belediyelere ve göreve devam ettiğimiz belediyelere bu başarıyı taşımak, hangisi bir şeyi iyi yapıyorsa, öbürüne de taşımak, bütün Türkiye'de hizmetlerin tek elden farklı farklı kartlar değil, tek bir halk kartın oluşturulması, kartların tüm şehirlerde geçmesi, en iyi hizmetin tüm belediyelerde sunulması için Yılmaz Büyükerşen hocalığa devam ediyor. CHP'li başkanların belediyecilik hocasıdır" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.