Yeniden Refah Partili Kılıç'tan iddialara sert tepki: 'Artık buna bir son versinler'

Yeniden Refah Partili Kılıç'tan iddialara sert tepki: 'Artık buna bir son versinler'
Yeniden Refah Partili Kılıç partilerinden gösterilen adayların geri çekilmesi iddialarına ilişkin konuştu.

Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç, partilerinden gösterilen adayların geri çekilmesi iddialarına ilişkin, "Maalesef çıkarılmadığımız televizyon kanallarında bazı yorumcular bizi yayına almak yerine bizim adımıza açıklamalar yapıyor. Bu son derece yakışıksız ve çirkin bir yaklaşım. Bizim adımıza açıklamalar yapmak yerine bu televizyon kanallarına bizi çağırsınlar. Çıkalım sorularına cevap verelim. Yeniden Refah Partisi, hazine yardımı alan bir siyasi parti değil. Kıt kanaat imkanlarla yaptığımız kampanyaların üzerine bu şekilde adaylıktan çekilecekler diyerek çökmeyi haksızlık, siyasi ayıp olarak görüyorum ve bu arkadaşları kınıyorum. Bizi yayına çıkarmayarak hakkımızda olmadığımız kameralar önünde konuşmak haksızlıktır, artık lütfen buna bir son versinler" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç, yerel seçim çalışmaları kapsamında Ankara'nın Altındağ ilçesinde gerçekleştirdiği programda çarpık kentleşme sorununa dikkat çekti. Suat Kılıç, burada yaptığı açıklamada, "Ankara'da çarpık kentleşmenin olduğu bir bölgedeyiz. Ankara Kalesi'ni gören bir noktada bulunuyoruz. Yıkılan gecekondular ile ilgili yapılması gereken kentsel dönüşüm hamleleri maalesef tamamlanamadı. Ankara'da büyükşehir belediyesi yapması gereken konutlaşmanın çok gerisinde kalıyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinde en önemli problem kaliteli, ekonomik sosyal konut problemi. Vatandaşlarımız barınacak, kiralık konut bulmakta zorlanıyor. En ucuz 2+1 evin 1 aylık kirası 15 bin lirayı aşmış bulunuyor" dedi.

'ANKARA 5 YILDIR İYİ YÖNETİLMİYOR'

Yeniden Refah Partisi olarak Ankara'nın ekonomik sosyal konut problemini üç hamlede çözmenin vaadini verdiklerini söyleyerek "Ada ve mahalle bazında kentsel dönüşümler uygulayacağız. Kentsel dönüşümü lafla değil, gerçekten yapacağız. Kentsel dönüşümü rantsal dönüşümle karıştırmayacağız. Kentsel dönüşümden dolayı artacak emsal artışları vasıtasıyla hem hak sahipleri konutlarına kavuşmuş olacaklar hem de kentsel dönüşüm yüklenicileri şehre on binlerce yeni konutu birkaç yıl gibi kısa bir sürede kazandırmış olacaklar. Ayrıca, Ankara'da yapılacak yeni imar uygulamalarından doğacak arsaları belediye paylarını ranta konu edip yandaşlara dağıtmayacağız. Belediyeye imar paylarını doğrudan ekonomik ve sosyal konut üretimine tahsis edeceğiz. Yani belediyenin imar payları rantsal değil, konutsal kullanıma tahsis edilmiş olacak. Konut problemini çözmek üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yeniden Refah Partisi yönetimine geçtikten sonra belediyenin konut üretim şirketi olan Portaş ile birlikte her yıl Ankara'da 20 bin olmak üzere 5 yılda 100 bin ekonomik ve sosyal konutun üretimini gerçekleştireceğiz. Bu konutlar hiç konut sahibi olmayan ailelere tahsis edilecek, faizsiz ödemeler uygulanacak ve bütçelere uygun kira öder gibi bu konutlara sahip olmaları sağlanacak. Belediye demek yerinden yönetim demektir. Belediye demek kentleşmek demektir. Belediye demek kentsel dönüşüm demektir. Belediye demek kentsel rantı vatandaşın payına, yaşam kalitesine aktarmak demektir. Ankara 5 yıldır iyi yönetilmiyor. Ankara'nın makus talihini değiştirecek olan yönetim anlayışı Yeniden Refah Partisi'nin yerel yönetim anlayışıdır, yerinden yönetim anlayışıdır. Biz varız, biz çözeriz" diye konuştu.

'BU ARKADAŞLARI KINIYORUM'

Suat Kılıç, partilerinden gösterilen adayların geri çekilmesi iddialarına ilişkin de şunları söyledi:

"Maalesef çıkarılmadığımız televizyon kanallarında bazı yorumcular bizi yayına almak yerine bizim adımıza açıklamalar yapıyor. Bu son derece yakışıksız ve çirkin bir yaklaşım. Bizim adımıza açıklamalar yapmak yerine bu televizyon kanallarına bizi çağırsınlar. Çıkalım sorularına cevap verelim. Adaylıktan çekilecek miyiz, çekilmeyecek miyiz? Soruları net bir karşılık bulmuş olsun. Çok üzgünüm birçoğu tanıdığımız arkadaşlar. Tanıdığımız yorumcular, televizyonlar, televizyon yöneticileri doğrusu niye böyle yapıyorlar? Kim adına böyle yapıyorlar? Kimin sesi olmaya çalışıyorlar? Anlamak mümkün değil. Bu büyük bir haksızlık, emeğe saygısızlık. Bugün Ankara'da on binlerce teşkilat mensubu 25 beş ilçemizde çalışmalara destek vermek üzere sahada bu insanların emeğini görmezlikten gelmek, yapılan harcamaları görmezlikten gelmek, doğrusu çok büyük bir saygısızlık. Yeniden Refah Partisi, hazine yardımı alan bir siyasi parti değil. Televizyonlar tarafından ambargoluyuz, kullanamıyoruz. Reklam mecralarına çıkamıyoruz. Kıt kanaat imkanlarla yaptığımız kampanyaların üzerine de bu şekilde adaylıktan çekilecekler diyerek çökmeyi haksızlık, siyasi ayıp olarak görüyorum ve bu arkadaşları kınıyorum. Bunu lütfen yapmasınlar."

'İNSAN UTANIYOR YAPMAYIN BUNU'

Kılıç, öte yandan Ankara'daki afişlerinin ve posterlerinin söküp indirilip çöpe atıldığını ifade ederek, "Ya biz hazine yardımı almıyoruz. Kıt kanaat kaynaklarımızla kendi kampanyamızı finanse etmeye çalışıyoruz. Benim Altındağ'daki seçim ofisimin duvarımdaki posterini bile söküp indirdiler. Ve posterimi indirenler bir siyasi partinin giydirilmiş aracından inen insanlar, söylemeye dilim varmıyor. Gerçekten insan utanıyor. Yapmayın bunu. Başkaları üzerinden siyasi hesaplar, siyasi pazarlıklar yürütmeyin. Yeniden Refah Partisi'nin Ankara adayı da İstanbul adayı da görevinin başındadır, sahadadır, çalışmaktadır. On binlerce teşkilat mensubu da arkamızdan bu çalışmalara katkı ve değer katmaktadır. Vatandaşlarımız bize çok büyük bir ilgiyle karşılık vermektedir. Sevgiyle bağrına basmaktadır. Hal böyleyken seçim yarışını başka bir siyasi partinin adayları hakkında yorumlara getirmenin gerçekten çok yanlış olduğu kanaatindeyim. Lütfen bize televizyon kanallarını açsınlar. Bizi yayınlara çıkarsınlar. Canlı yayınlarda hatta destekledikleri adaylarla birlikte karşılıklı projelerimizi konuşalım, projelerimizi tartışalım. En doğrusu neymiş kararı vatandaş versin. Bizi yayına çıkarmayarak ama bizim hakkımızda olmadığımız kameralar önünde konuşarak yaptıkları haksızlıkları artık lütfen bir son versinler" dedi. (DHA)

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.