Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Borçsuz zamsız 150 milyar dolar!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Borçsuz zamsız 150 milyar dolar!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidara geldikleri ilk yüz günde yapacaklarını anlattı. Mevcut iktidar ve iktidardan farkı olmadığını düşündükleri muhalefete karşı vatandaşın çaresizliğine çare olmaya geldiklerini belirten Erbakan, “Borçsuz, zamsız, vergisiz 150 milyar dolarlık kaynak üreteceğiz ve bu kaynakları aziz milletimize aktaracağız. Biz ‘yapacağız’ demiyoruz ‘yaptık yine yaparız’ diyoruz.” ifadeleri kullandı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr Fatih Erbakan, Milli Siyaset Kurumları’nın hazırladığı ‘İlk 100 Gün İcraat Programı’ ile gazetecilerle bir araya geldi. İstanbul İl Başkanlığı’nın Merter’de bir otelde düzenlediği toplantıya tüm kurmaylarıyla birlikte katılan Erbakan, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Programın açılış konuşmasını yaparak katılımcıları selamlayan İstanbul İl Başkanı Mustafa Doğan, ülkemizin refahına giden seçime hazır olduklarını söyledi. MYK Üyesi ve Merkez Siyaset Kurulları Genel Koordinatörü Yunus Emre Taşçı da Milli Görüşçüler olarak 53 yıllık siyasi hayatlarında her yetki aldıklarında Kıbrıs Barış Harekatı, manevi kalkınma hamlesi, ağır sanayi hamlesi, denk bütçe, havuz sistemi, D-8’lerin kurulması, tarihte eşine benzerine rastlanmamış memur ve işçilere yapılan maaş zamları, çiftçiye en yüksek taban fiyatlarının verilmesi gibi saymakla bitmeyen hizmetlere imza atmış bir gelenekten geldiklerini söyleyerek, ilk seçimde iktidar olacaklarına inandıklarını ve ilk yüz günde yapacakları icraatların da belli olduğunu söyledi.


Milli Görüş geliyor

Açılış konuşmalarının ardından mikrofona gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Milli Görüş ideolojisinin kurucusu Necmettin Erbakan’ın vefatı sonrasında siyasi alandaki temsil sorununun bundan 4 sene önce, 23 Kasım 2018’de Yeniden Refah Partisi’nin kurulmasıyla sona erdiğini belirtti. Kurulduklarının ilk bir yılını tamamlamadan seçimlere girme yeterliliğini kazandıklarını, 1. Olağan Kongrelerini yaklaşık 50 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirten Erbakan, 81 il ve 900’den fazla ilçede hanım ve gençlik teşkilatlarını kurduklarını, binlerce köy ve mahallede de teşkilatlarını kurarak sayısız başarılara imza attıklarını, 60 binin üzerinde katılımla icra ettikleri 2. Olağan büyük kongrelerindeki tablonun da başarılarını açıkça ortaya koyduğunu söyledi.


Nereden bulacağız?

“Bize kaynağı nereden bulacaksınız? Borçlanmadan bu ülkeyi nasıl idare edeceksiniz diye soruyorlar” diyen Erbakan, “Şimdi hesabı bir kez daha yapıyoruz; Yeniden Refah AR-GE birimimiz, borçlanmadan 150 milyar dolar getirecek kaynakları tek tek açıkladı. 150 milyar dolar, bugünün parası ile 2,8 trilyon lira eder. 2023 yılında faize ödenecek para 565 milyar lira. Bu paralar hazinemizde kalacak. Nasıl ? Denk bütçe yaparak, havuz sistemini yeniden tesis ederek ve böylelikle bir kuruş borçlanmayarak. Garantili projelere ödediğimiz rakam yıllık 100 milyar lira. Garantili köprü, otoyol, havalimanı, şehir hastanesi gibi yatırımlarımızı millileştireceğiz. İmtiyazlı holdinglere haksız yere aktarılan paralar hazinemizde kalacak. Kur korumalı mevduata yıllık 150 milyar lira ödeme yapılıyor. Kurda istikrarı sağlayarak bu paraların da hazinemizde kalmasını sağlayacağız. İktidarın yaptığı yıllık en az 50 milyar liralık israfı da sonlandırdığımızda, bu paralar da hazinemizde kalacak. İşte size borçlanmadan, zam ve vergiyle millete yük yüklemeden ve kamu varlıklarını satmadan yıllık yaklaşık 200 milyar dolar yani yaklaşık 4 trilyon lira yerli ve milli kaynak” ifadelerini kullandı.


Vergiler kaldırılacak

Tarım ve hayvancılıkta, enerji ve madencilikte, sanayi ve teknolojide yatırımlara başlayacaklarını belirten Erbakan, “Milli Görüş iktidarında borç ve faize dayalı ekonomik model terk edilecek, bunun yerine üretim, istihdam ve ihracata dayalı ekonomik modele geçilecektir. Tarımda tüm kotaları derhal kaldıracağız, tarım ürünlerine en yüksek taban fiyatlarını vereceğiz. Tarımda ve hayvancılıkta kullanılan elektrik ve mazottaki vergileri kaldıracağız. Tüm girdileri devlet olarak sübvanse edeceğiz. Çiftçimizin vergi yükü hafifletilecek. Çiftçimizin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası borçlarının faizleri silinecek, yeni dönemde çiftçimiz faizsiz kredilerle desteklenecek. Tarımsal üretimin devamı için elzem olan traktör ve tarımsal aletlerin haczi uygulamasına derhal son verilecek, haczedilmiş olan bu mallar çiftçimize derhal iade edilecek. 1999’da IMF ile imzalanan stand-by anlaşmasında IMF’in tarımla ilgili bize dikte ettiği ve halen uygulanan tüm maddeleri ortadan kaldıracağız. Yerli tohum, tarım ilacı ve gübremizi üreteceğiz” dedi.


Fırsat vermeyeceğiz

LGBT derneklerini kapatacaklarını açıklayan Erbakan, “Türkiye’de 2007 yılında ilk “LGBT Öğrenci Derneği” kurulmuştur. 2011 yılında hukuk tekniği bakımından bir “onay yasası” niteliği taşıyan ‘6251 sayılı Kanun’ çıkarılmıştır. 2015 yılına gelindiğinde LGBT derneklerinin sayısı 22’ye ulaşmıştır. Okullarımızda çocuklarımıza ve gençlerimize “Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi” kapsamında söylemekten imtina edeceğimiz dersler okutulmuştur. Biz elimizdeki tüm hukuki enstrümanları kullanarak LBGT derneklerini kapatacağız. Bu işin propagandasının yapılmasına, normalleştirilmesine asla fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.


MUHALEFET DE  İKTİDAR DA AYNI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Anadolu İttifakı” çağrısı ve 2. tura kalmamaları taktirde “sandığa gitmeyin” çağrısı yaptığının hatırlatılması üzerine, “Özellikle 2. Olağan Kongremizin ardından ikinci tura kendimizin kalacağını düşündük. Hatta birinci turda seçileceğimizi söyleyen arkadaşlar oldu” dedi. İttifaklarla ilgili düşüncelerini de paylaşan Erbakan, mevcut iki ittifakın da sorunlara çözüm üretebilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Erbakan, temel meselelerde de iktidar ve muhalefetin hiçbir farklarının olmadığını belirterek, “Millette Yeniden Refah Partisi gösterilmiyor, gizleniyor. Deniliyor ki eğer iktidara destek oluyorsan ‘al sana Cumhur İttifakı’, eğer iktidardan memnun değilsen ‘Al sana Millet İttifakı.' Oysa temel meselelere baktığımızda, bu ittifakların bir birinden farkı olmadığını görüyoruz. Örneğin borç ve faiz ekonomisi. Mevcut iktidar kasım ayında yüzde 10 faizle 1,5 milyar dolar borçlandı. Üzerinden bir ay geçmeden 1 Aralık’ta da yüzde 9 faizle 2 milyar dolar daha borçlandı. Bu sene 565 milyar faize para ödeyecek. Muhalefete bakınca İBB, yüzde 10.7 oranında faizle borçlanıyor. İktidarın faiz oranını da geçmiş. Oda bu borcun faizini belediye hizmetlerine yaptığı zamlarla İstanbul halkına yüklüyor. Sayın Kılıçdaroğlu, 500 milyar dolar kaynak getireceğim, finansörlerle Londra’da görüştüm diyor. Bunlar tahvile dayalı borç olarak gelecek. Bunun manası, onlar 100 milyar dolar borçlanıyordu ben 500 milyar dolar borçlanacağım demektir. Bizim gibi ‘Milli Kaynak Paketleri’ var mı yok” dedi.


Tencere dibi kara!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da iktidara geldikleri taktirde daha hızlı, daha çok ve daha az faizle borç bulacağını söylediğini dile getiren Fatih Erbakan, “Borç faiz ekonomisinden başka bir şey zaten bu taraf da söylemiyor, diğer tarafta uyguluyor” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Amerikalı Jeremy Rifkin’le çalışmaya başladığını, bunu eleştiren Ak Parti’nin de 2018’de Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak Amerikan McKinsey danışmanlık firmasından danışmanlık aldığını belirten Erbakan, “Tencere dibin kara, seninki benden kara” eleştirisinde bulundu. İstanbul Sözleşmesini geri getireceğini söyleyen Millet İttifakı’nın bu söylemine de gerek olmadığını belirten Erbakan, 6284 nolu kanunla zaten İstanbul Sözleşmesi’nin uygulandığını söyledi. İktidarın ABD'yi ziyaret eden CHP’ye, İYİ Parti’ye kızdığını ifade eden Erbakan, Ak Parti’nin kuruluş aşamasında en sık ziyaret ettiği yerin Amerika olduğunun söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.