Yeniden Refah Partisi'nin talebi AK Parti'de karşılık bulmamış: 'İttifak dışı kalabilir'

Yeniden Refah Partisi'nin talebi AK Parti'de karşılık bulmamış: 'İttifak dışı kalabilir'
Gazeteci Nuray Babacan, Yeniden Refah'ın AK Parti’den İstanbul ve Ankara’da birer ilçe istediğini fakat partinin bu talebinin AK Parti’de karşılık bulmadığını ileri sürdü.

Yerel seçimlere kısa süre kala siyasi partilerinde aday belirleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin görüşmesinde 50+1 'in rafa kaldırıldığı ve Ankara ve İstanbul adaylarının belirlendiği ileri sürülmüştü. İBB adaylığı için İstanbul’da AK Parti milletvekili ve eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un isminin kesinleştiği belirtilirken Ankara’da ise eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk isminin öne çıktığı iddia edilmişti.

Öte yandan HÜDA PAR ve Yeniden Refah gibi partilerin TBMM’ye taşımanın yanlış olduğunun AK Parti tabanında konuşulduğu ifade edilmiş ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç da Cumhur İttifakı'nın adaylarını desteklemek üzere kurulmuş bir siyasi parti olmadıklarını söylemişti. Kılıç, "Kendi aday adaylarımız var, açıkladığımız yerlerde adaylarımız var. İstanbul ve Ankara'da da kendi adaylarımızı açıklamaya yönelik çalışmalarımız var. Cumhur İttifakı'nın aday çalışmaları kapsamının içerisinde değiliz. Bize gelen bir teklif de yok. Bundan dolayı bir şikâyetimiz de yok" demişti. Fatih Erbakan da geçtiğimiz günlerde yerel seçimler için bazı belediye başkan adaylarını tanıtmıştı.

Son olarak Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AK Parti ve MHP cephesinde yaşanan kulis bilgisini aktardı. Babacan, AKP ve MHP'nin taşra örgütlerinin ittifakın genişleme ihtimalinden pek hoşlanmadığını özellikle AK Parti örgütlerinden itiraz seslerinin yükseldiğini, Yeniden Refah Partisi’nin de AK Parti’den İstanbul’da bir ilçe belediye başkanlığı istediği ve ret yanıtı aldığını yazdı.

Yeniden Refah'ın AK Parti’den İstanbul ve Ankara’da birer ilçe istediğini belirten Babacan, partinin bu talebinin AK Parti’de karşılık bulmadığı ve yerel seçim ittifakının sınırlarının MHP ile kalacağı iddia edildiğini söyledi.

Babacan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde iş birliği yapacağı il ve ilçeleri belirleme çalışmaları sona geldi. 6 kez toplanan AKP ve MHP temsilcileri, ‘kıl payı kaybedilen yerlerde’ de önde olan partinin tek başına aday çıkarması konusunda anlaştı. İki partinin taşra örgütleri, ittifakın genişleme ihtimalinden pek hoşlanmadı. Özellikle AKP örgütlerinden itiraz sesleri yükseliyor. Bu arada Yeniden Refah Partisi’nin AKP’den İstanbul’da bir ilçe belediye başkanlığı istediği ve ret yanıtı aldığı anlatılıyor.

"İTTİFAK DIŞI KALABİLİR"

Yeniden Refah Partisi sözcüleri, basın aracılığıyla AKP ile İstanbul ve Ankara gibi büyük illerde ittifak yapabilecekleri mesajı göndermişlerdi. Öğrendiğimize göre Yeniden Refah, AKP’den İstanbul ve Ankara’da birer ilçe istemiş. Partinin bu talebinin AKP’de karşılık bulmadığı ve yerel seçim ittifakının sınırlarının MHP ile kalacağı iddia ediliyor.

İttifakın genişlemesinin, zaten yerelde yaşanan çekişmeleri arttıracağını ve parti örgütlerinin motivasyonunu bozacağını iddia edenler var. Buna bir de Cumhur İttifakı’na genel seçimlerde destek veren küçük partiler katıldığında, rahatsızlık daha da artıyor. Ancak AKP’deki son hava, küçük ortakların yerel seçimlerde ittifak dışı kalacağı yönünde.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.